Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

GÖZLER AFYON’DA – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 6 Ekim 2017 Cuma 13:57:46
 

AK Parti’nin Afyonkarahisar Kampı bugün başlıyor. Şehrimizdeki oteller doldu. Kimi otelde AK Parti kurucular kurulu üyeleri konuşlandı, kimi otelde Cumhurbaşkanlığı personeli. Güral’da ise AK Parti’nin kurmay kadrosu ve milletvekilleri var. Önemli kararlar alınacak, tüm Türkiye’nin dikkati burada, Afyonkarahisar’da. Bugün kampın katılımcıları otellere giriş yapacak, gerekli kayıtlarını yaptıracaklar, yarın kamp gündemi başlıyor. Yarın tüm televizyon kanalları Afyon’dan canlı yayınlarda olacaklar saatlerce…
AK Parti’nin Afyonkarahisar kampı artık bir gelenek haline geldi. Bu geleneğin bu yıl bozulması için diğer iller devreye girdiler. Erzurum istedi, Antalya çok bastırdı kampı alabilmek için. Diğer bazı şehirler de istedi. Ama otellerimizin güzelliğini, hizmetin kalitesini değerlendiren AK parti yönetimi “Kamp Afyon’da olacak” dedi. Bugünden itibaren şehrimizin sokaklarında bakanlara, milletvekillerine, üst düzey bürokratlara rastlamak olağan bir iş.
Haydi Allah kazasız etsin…

 

BU FIRSATI NASIL KAÇIRIRSINIZ?

 

Kent Merkezi inşaatı başladı. İnşaat nedeniyle şehrin en orta yeri “teneke” korkuluklarla kaplandı. Bu manzara yapılacak işin güzelliğini hiç yakıştı mı? Türkiye gündeminin Afyonkarahisar’dan belirleneceği, tüm üst düzey görevlilerin ilimize geleceği bir zamanda şehrin orta yerini “tenekeli mahalle”ye çevirmenin ne tadı-tuzu var? Böyle bir tanıtım fırsatını neden kaçırıyoruz? Aynı durum İzmir yolu çıkışındaki köprü inşaatında da geçerli. Orası da başka bir tenekeli mahalle oldu. İnşaatta güvenliği sağlamak tamam, ama bu güvenliği sağlarken görselliği korumak çok mu zor? Bu tenekelerin yerine Afyonkarahisar’ı tanıtan baskılı paravanlar konulsa, o da olmuyorsa yapılacak yeni projenin görselleri ile bu tenekeler kapatılsa daha iyi olmaz mıydı?

BAŞKAN “SUYUMUZDA
SORUN YOK” DİYOR

 

Başkan Çoban altını çizerek yineledi. Bizim de hassasiyet gösterdiğimiz mesele olduğu için belirtmekte fayda görüyoruz. Burhanettin Çoban der ki: “Afyonkarahisar’ın içme suyunda hiçbir problemimiz yok. Halk Sağlığı test parasını bizden alarak her ay 15 ayrı noktadan numune alarak testler yapıyor. Hiçbir olumsuzluk yok. Balmahmut’ta yeni kuyular açıyoruz yedek olarak. PH oranı 7.4 olan su bulduk Balmahmut’ta. Orayı yedek tutacağız. Akdeğirmen’de sıkıntı olursa, kuraklık yaşanırsa orayı devreye alacağız. K. Çobanlı’daki kuyuları iptal ettik. K. Çobanlı da Akdeğirmen suyumuzu kullanıyor.”
Bilginiz olsun…

 

BELEDİYE’NİN
KAÇ PARASI VAR?

 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban önceki gün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Uzun süredir hizmetlerini anlatma konusunda eforunu artıran Başkan Çoban, ardı ardına toplantılar düzenliyor. Partililerine, muhtarlara, meslek kuruluşlarına Afyonkarahisar Belediyesi’nin hizmetlerini, mali durumunu, planlarını aktarıyor. Bu toplantıların sonuncusu basın mensupları ile gerçekleştirildi.
Toplantı ile ilgili detaylı haberleri haber sayfalarımızda görüyorsunuz zaten, tekrar etmek istemiyoruz. Biz dikkatimizi çeken birkaç noktayı aktararak, konuyu tamamlamak istiyoruz.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin mali durumunu, bütçe ve hizmet kapasitesi olarak nereden nereye geldiğini tablolarla, rakamlarla anlatan Başkan Çoban bu noktada, konuğu olan Belediye eski başkan yardımcılarından da teyid aldı. Emekli Belediyeciler, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ulaştığı bütçe rakamlarına hayretlerini gizlemediler. Başkan mali tabloyu anlattı ama, bugün Belediye kasasında ne kadar para olduğunu özellikle açıklamadı. Borç olmadığının, kasada paranın olduğunun altını çizen Çoban, mevcut miktarı özelikle söylemedi. Herhalde Başkan Çoban Belediye’nin geleceği üzerine emelleri bulunanları iştahlandırmak istemiyor.
Başkan’ın analizlerine, gösterdiği grafiklerin diline bakarak kendimize göre bir yorum yaptık. Sanıyoruz ki, Başkan’ın açıklamak istemediği Belediye’nin para varlığı 100 milyonlu ya da bir kaç katı rakamlarda. Eğer ki sunulan grafiklerde rakamsal değerlerle, gösterilen simgeler aynı oranda ise, hesap böyle gibi.
Borç içinde yüzen, maaşların ödenmesinde güçlük çekilen günlerden, yüzlerce milyonluk kaynağın olduğu günlere… Bunlar güzel haberler.

 

GÖZYAŞLARI İLE “TÜRK BEKLENİLENDİR”

 

Başkan Çoban sunumunun sonunda Arnavutluk’un Konispol kentine Afyonkarahisar Belediyesi’nin sağladığı yardımları anlattı. Bu sunumu yapmadan önce internette sosyal medya ile bağı olanların çoğunun izlediği bir görüntü izletildi katılımcılara… TRT’de Pelin Çift’in sunduğu programda Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tufan Gündüz’ün yürek titreten “Türk beklenendir” anlatımı… Detayını izlemek isteyen internete başvurmalı. Kısaca anlatacak olursak, Bosna-Hersek’de Türk Silahlı Kuvvetleri yardım dağıtımında bulunurken, uzakta, kenarda köşede kalmış bir ev gözlere ilişir. Mehmetçik “Oraya da gidelim” diyerek yardım kolilerini alıp, dağ başındaki Boşnak evine gider ve kapıyı çalar. Kapıyı açan yaşlı Boşnak “Siz Türk müsünüz? Geleceğinizi biliyordum” der. Tufan Hoca bunu gözyaşlarıyla anlatır tv’de. Çoban “Türk beklenilendir. Tarihimiz bizi çağırıyor” sözleriyle biten bu anlatımı izletti ve ardından Arnavutluk’a neden bu yardımları yaptıklarını anlattı. “Arnavutluk’ta ne işimiz var” diyenlere cevaben konuşan Çoban, “İşte biz bunun için Arnavutluk’un Konispol şehrine yardımda bulunuyoruz” dedi.
Görebildiğim kadarıyla duygu yüklü “Türk beklenilendir” anlatımı sonrasında Agah Bıyıkoğlu, Muharrem Günay, Veli Cengiz, Hasan Tahsin Günek gibi dinleyiciler gözyaşlarını siliyorlardı.
“Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti adına yaptığı bu çalışmalar sonrasında daha önce Konispol’den Türkiye’ye gelen hiç öğrenci yok iken, duyduk ki bu yıl 20 genç üniversite eğitimi için Türkiye’yi tercih etmiş” diyerek konuyu bağladı Başkan Çoban.
“Türk beklenilendir” sözü gereği, “Tarihimiz bizi çağırıyor” parolasıyla yapılan yardımlara, çalışmalar biz de “eyvallah” diyoruz. Lakin şu Hamm ile senelerdir sürdürülen “kardeşlik” meselesinden aynı hazzı alamıyoruz bir türlü. Hamm ile kardeşlikten haz alanlar var ki devam ediyor. Ne diyelim, bu da bizim gibilerin şahsi sorunu oluversin artık…

 

ESKİŞEHİR’İN “KALABAK”I VARSA BİZİM DE
“BALMAHMUT”UMUZ OLSUN

 

Bir başka öneri Balmahmut’taki yeni içme suyu kaynakları ile ilgili. Balmahmut’taki yeni su kuyularından sağlanan ve PH’ı 7.4 olan yeni su kaynakları neden yedekte tutuluyor ki? Afyonlu kaliteli su içmek için damacana damacana su taşırken, Eskişehir’deki “Kalabak” markası gibi bizim de “Balmahmut” markalı 7.4 PH dereceli içme sularımız olsa, vatandaş memleketinin kaliteli suyunu içerken Belediye buradan gelir sağlasa… Fena mı olur?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER