Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

HATASIZ KUL OLMAZ – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 24 Ocak 2014 Cuma 02:00:00
  “Sevgi, gözü kör; kulağı sağır eder.”derler. İslam Tarihinde Halit Bin Velit bütün savaşları kazanmış, muzaffer bir komutan. Millet; bu büyük komutanın başarısını, onun şahsiyetinde görüyor. Sanki savaşlardaki başarıda Allah’ın yardımı göz ardı edilircesine abartılı bir iltifat ve takdirle karşılanıyordu. Bu durumu sezen Hz. Ömer’in, hiçbir suçu olmayan Halit Bin Velit’i azlettiğini öğreniyoruz.
Hizmet hareketi ve hükümet arasındaki olayı fırsat bilip körükleyen, aynı yolda beraber yürüyen kardeşler arasına nifak sokarak açmak isteyenler var. Yüzü dost, arkası düşman bu güçler; sağduyu sahibi temiz insanların onuruyla oynayarak akıl ve kalbini hak ve hakikatten saptırarak azdırmak istiyor.
“Âlimin her bir sözü dürü mercan incidir,
Cahilin her bir sözü can incitir”
Suriye’de çok korkunç bir insanlık dramı işleniyor. Büyük bir katliam yaşanıyor. Ekonomi çökmüş, sağlık ve eğitim tükenmiş, halk sefil de sefalet içinde. Bakın: Irak ve Mısır gibi ülkelerde yazılan senaryo müslümanın kendi din kardeşi ile savaşı olarak devam ediyor.
Allah Korusun “Arap Baharı”adlı aynı oyun Türkiye üzerinde de oynanmak isteniyor.
Bir karikatür çizilmiş: Eli silahlı asker, yoldan geçen bir yurttaşını çeviriyor:
– Alevi misin? Sünni Misin?
– Hıristiyan’ım
– Geç !
Böyle durumda akıl, sağduyu ve inanç hâkim olmalı. İslam’da birleşme, dayanışma, paylaşma vardır. Biri ateşe atılmış inliyorsa; o da onun ateşiyle yanar, aynı acıyı duyar. Kendini onunla özdeşleştirir.
“Bana benden olur her ne olursa,
Başım rahat bulur, dilim durursa.” Türk Atasözü
Allah’ın Rahmeti Umumi Olduğu Gibi Felâketi de umumidir. Yüce Allah “Rahman” sıfatı ile, ins, cin, insan, hayvan, kafir, Müslüman ayırmadan cümle mevcudata umumi olarak nasıl ki rahmet ediyorsa, O’nun gazabı da iyiliği emretme ve kötülüğü men etme görevi yerine getirilmediği takdirde umumidir. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Hz. Musa (AS) Allah’ı Teala ile Tur Dağı’nda konuşurken bir gün derki,”Yarabbi Ad Kavmi’nde, Lut Kavmi’nde, Sem ut Kavmi’nde hiç mi iyi insan yoktu ki hepsini helâk ettin. O zaman Yüce Mevla da “Ya Musa, işte Ad Kavmi’nde de, Lut Kavmi’nde de Sem ut Kavmi’nde de iyiler vardı ama kötülere engel olmadılar” buyurur.
Biz, herkesin kendi menfaatini temin kaygısına düştüğü ve nemelazımcılığın kol gezdiği bir Türkiye’de Allah’ın bizi büyük bir azapla cezalandırmasından korkuyor ve Hz. Musa’nın diliyle: “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden, bizi helâk eder misin, Allah’ım?” (Arâf Suresi 155)
Yüce Allah’a yalvarıyoruz. Korkarım ki Allah kusurlarımız yüzünden, dualarımızla bizi de helâk etmez inşallah.
“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Mehmet Akif Ersoy
En iyi günler sizin olsun. Cumanız mübarek olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti