Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

İNTERNET YANILDI – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 22 Temmuz 2017 Cumartesi 12:24:57
 

Bakanlar Kurulu’nda uzun süredir beklenen değişiklik, nihayet gerçekleşti. Kimine göre sürprizler oldu, kimine göre her şey normal seyrindeydi.
Bakanlar Kurulu değişikliğinde kaybeden, bana göre internet üzerinden gazetecilik ve yorumculuk yapanlar oldu. Neden mi? İnternet yorumcularına bakacak olsak, mesela Bekir Bozdağ’ın Bakanlar Kurulu’nda yer almaması lazımdı. Bir yorumcu çıkıyor, Bozdağ’ın neden Bakanlar Kurulu’nda yer alamayacağını anlatıyor. Hem de öyle bir anlatıyor ki sanırsınız Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet İstihbarat ve hatta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, doğrudan bu yorumculara belge aktarmış; yorumcu da bu belgelere dayanarak ‘Kesinlikle böyle’ deyiveriyor.
Mesela Nihat Zeybekçi… Bir yıldan beri Zeybekçi hakkında ortaya atılan iddialar, akıl alır boyutu aştı. Sadece Zeybekçi değil, akrabaları hakkında bile birçok konu başlığı gündeme getirilmişti. Hatta 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen referandumda, Zeybekçi’nin memleketi Denizli’de ‘Hayır’ oylarının beklenenden çok çıkması bile ‘İl Teşkilatı, Zeybekçi’nin gitmesi için çalışmadı’, ‘Zeybekçi’nin siyasi hayatı bitti’ şeklinde yorumlanmıştı.
Sonuç? Öyle veya böyle her iki isim de yeni Bakanlar Kurulu’nda. İnternette dolaşan her cümlenin teyite muhtaç olduğunu bir kez daha görüyoruz.
Söz, Bakanlar Kurulu’ndan açılmışken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan bahsetmesek olmaz. Bakanlar Kurulu’nun 2007’den bu yana değişmez ismi olan Veysel Eroğlu, yerini korudu. Eroğlu hakkında yine internet üzerinde dolaşan iddia, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanacağı, sonra da aynı görev için aday olacağı idi.
Eroğlu’nun Afyonkarahisar ziyaretinde, Valilik’te düzenlediği basın toplantısında bu soruyu sormuştum. Eroğlu, makam ve mevkide gözünün olmadığını belirtmiş ve millete her alanda hizmet edilebileceğini vurgulamıştı. Yeni açıklanan Bakanlar Kurulu’nda, Eroğlu, hizmete yine Orman ve Su İşleri Bakanı olarak devam edecek. İnternet yorumcuları, Bakan Eroğlu hakkında da yanıldı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER