Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSLAM BÜLBÜLLERİ – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 30 Haziran 2017 Cuma 12:19:42
 

Tasavvuf şairi Yunus’un: “Şol cennetin ırmakları /Akar Allah deyu deyu/ Çıkmış İslam Bülbülleri /Öter Allah deyu deyu” şiiriyle: İnsanların mükâfatı olan Cennette; ırmakların akarken çıkardığı ses Allah’ı zikreder. Kur’an ve ezan okuyan hafızların Allah kelamı ile bülbüller gibi şakıması da aynı müjdeye değer.
Bu Ramazan Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT Kurumu şimdiye kadar örneğine rastlanmayan, halkın çoğunluğunun özlemi, beklentisi ve beğenisini kazanan bir yapıma imzasını attı.
“Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Türk Tasavvuf Müziği alanındaki albüm çalışmalarıyla öne çıkan Mustafa Cihat’ın sunumu ile ekrana geldi. Jüri üyeliğine engin bilgi ve becerisi olan kişiler seçilmiş mükemmel bir gösterim.
Programın yapımcısı TRT ekranlarında güzel sesi ile izlediğimiz müzik alanında donanımlı Bestekâr Halil Necipoğlu aynı zamanda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi görevinde bulunmaktadır. Programın açılış konuşmasında sunucu Mustafa Cihat Kılıç formatın fikir babasının Halil Necipoğlu olduğunu açıkladı.
Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan jüri üyesi Mehmet Ali Sarı bilgisi ve tecrübesi ile programa büyük katkı sağladı. Yarışmacıları değerlendirirken yaptığı yorumlar halk tarafından çok beğenildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü görevinde bulunan Osman Eğin. Programın jürisi olmaktan onur duyduğunu katkılarından dolayı TRT yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hafız Osman Şahin Hafta finallerinde Program baş danışmanlığı konuk jüri üyeliği yaparak yarışmayı şereflendirdi. Jüri üyelerinin puan değerlendirmesine salondaki izleyicilerin de katkıda bulunmalarının sağlanması ilgiyi artırmıştır.
Programın formatında her gün 5 yarışmacı birinci olmak için Kur’an okumuş. Günün birincisine 3 tam altın, ayrıca her katılımcıya 1 tam altın ödül verilmiştir. “Kuran’ı Kerim’i güzel okuma yarışması”nda haftanın birincilerine 5 tam altın. Büyük finalde ise 1. olan hafıza 50 adet tam altın, 2. isme 20 tam altın, 3. yarışmacıya ise 10 tam altın verilmesi renk katmış, program Kadir Gecesinde ekranlara veda etmiştir.
Bu tür teşvik programlarına ihtiyaç var. Kur’anı Tecvit kurallarını bozmadan makamlı okuma, kelime, cümle vurgusu ve tonlamalara önem verme meal, tefsir kavramını büyük ölçüde etkilediği anlaşılıyor.
Diyanet’in açtığı yetiştirme kursları ve hizmet içi eğitimle istenen özelliklerin uzmanlar tarafından din görevlilerine kazandırılacağı kanısındayım.
Rabbim çalışanlardan razı olsun. Cumanız mübarek olsun

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER