Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

KARAKOLSUZ DA OLUYOR – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 5 Ocak 2017 Perşembe 12:37:19
 

Afyonkarahisar’ın yeni gelişmekte olan Erenler Bölgesi’yle ilgili olarak hemşehrilerimiz dile getirdikçe biz de sorunları il yöneticilerine aktarmaya çalışıyoruz.
Genç nüfusun, üniversite öğrencilerinin gece-gündüz en yoğun olduğu bölge haline gelen Erenler’de güvenlikle ilgili uyarılarımız olmuştu. Bu uyarılarımız dün-bugün değil, yıllardır sürüyor.
Güvenlikle ilgili olduğu gibi trafikle ilgili de… En son elim trafik kazası yaşanan noktayla ilgili uyarılarımızı aylar önce de, yıllar önce de yapmıştık. Ne yazık ki, kaderin önüne geçemedik.
AKÜ ANS Kampüsü’nün ana girişi olan bu noktada geçici tedbirler alınsa da sıkıntılar bitmiş değil. Malumuz olduğu üzere konunun tüm ilgileri geçtiğimiz günlerde “olay mahalli”nde buluştular ve “Ne yapmalı” sorusuna cevap aradılar. Biz de oradaydık… Umuyoruz Sayın Vali Aziz Yıldırım başkanlığında olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında buradaki sıkıntıların aşılması yolunda adımlar atılacaktır. “ZAMAN GEÇ OLMADAN”
***
Erenler’le ilgili bir başka önerimiz de bölgede sabit bir polis noktası ya da karakolu kurulmasına yönelik olmuştu hep. Bölge sakinlerinin bu yönde talepleri olduğunu dile getirmiştik bir kaç defa.
Dün Emniyet Müdürü Sayın Fahrettin Şen’in gazeteniz Kocatepe’ye yaptığı ziyarette de konuya değinme imkanı bulduk. Yılbaşı gecesini mesaideki polis memurlarıyla birlikte geçiren Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Erenler Bölgesi’nde özellikle uzun zaman geçirmiş, orada yaşananlara dondurucu soğuğa rağmen polislerin özverili çalışmalarına bir kez daha yakından şahit olmuştu.
Fahrettin Müdür Erenler’de sabit bir polis noktası ya da karakol oluşturulmasının sorunları çözeceğine inanmayanlardan. Sabit noktanın, hem ilave personel, hem de bürokrasi manasına geldiğini dikkat çeken Müdür Fahrettin Şen, “Malum olaylar nedeniyle personel sayımızda eksiklikler var. Orada sabit bir nokta oluşturmak demek, en az 4-5 memurumuzu oraya sabitlemek demek. Oranın formaliteleri, yazışmaları, rutini de ayrı bir şey. Böyle bir imkanımız şimdilik yok. Personelimizi en verimli şekilde kullanma çabasındayız. Personelimiz büyük bir özveri içerisinde görevini sürdürüyor. Hepsine teşekür ediyorum. Erenler Bölgesi’nde sürekli 1-2 ekibimiz bulunuyor. Her ihbara, her şüpheli duruma anında müdahale ediyorlar. Böylesi daha pratik ve verimli bir çözüm” dedi.
Yılbaşı gecesi gençlerin Erenler Bölgesi’nde yaşadıklarıyla ilgili örneklemelerde de bulunan Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’in bu izahatına bizler de hak verdik. Personel eksikliğinin had safhada olduğu, sabit noktanın bir çok bürokratik yük getireceği bir çözüm, çözüm olmayacak gibi görünüyor. Belki ilerleyen dönemde personel durumu normale dönerse düşünülebilir ama, bugün Erenler’de sabit bir polis karakolu, mümkün görünmüyor.
Maksat olaylara hızlı müdahale, vatandaşın ihbarlarını anında değerlendirmek değil mi? Bölgede bulunan ekipler anında istenen yere geçebiliyorlar.
İşleyişte bir sıkıntı görünmüyor, yılbaşı gecesi yaşanan bir çok olay ve bunlara yapılan müdahaleler bunun göstergesi.
***
Bu vesile ile Türkiye’nin içinden geçtiği bu karanlık günlerde mesai mefhumu, istirahat, izin kaygısı gütmeden cansiperane görev yapan Emniyet personeline hemşehrilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Normal şartlarda 3 personelin yapacağı görevi 1 kişinin üstlendiği bir ortamda, hizmetleri aksatmayan, güvenliğe halel getirtmeyen tüm güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti