Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KİLİT COĞRAFYA: MEZOPOTAMYA – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 19 Nisan 2016 Salı 14:03:40
 

Büyük Ortadoğu Projesinin bir amacı da Ortadoğu ülkelerinin savaşa ve kargaşaya hazır hale getirilmeleridir. Bu ülkeler şu an Osmanlı döneminden beri en büyük kargaşayı yaşamaktadır.
Türkiye’nin Güneydoğusu, İran’ın Güneybatısı, Irak ve Suriye’nin de bir kısmını kapsayan Mezopotamya bölgesinde etnik olarak Kürtler yaşamaktadır. Geçmişten bu güne Hristiyanlar ve onların politik kollarının hedefi bölgenin güçlü devletlerinin parçalanarak burada yeni bir Kürt devleti kurabilmektir. Bu devletin iki önemli özelliği olmalıdır: ABD ve Avrupa’nın şartsız müttefiki ve onların tüm isteklerini yerine getiren bir piyon devlet olmalıdır.
Bu piyon devlet, stratejik bir alan sağlayacak ve olması beklenen savaş için ortam, imkân ve mekân sağlayacaktır.
Aslında bu plan uygulamadadır. Irak savaşı sonrası alt yapısı hazırlanan Kürt Özerk Bölgesi bu amaca hizmet etmektedir. En ufak fırsatta “ bağımsızlığımızı ilan edebilir” denmektedir. Irak anayasası da buna müsaittir. Yerel halkın onayı önem kazanmıştır. Kürt Özerk Yönetimi Kurulu bir devlet imkânları ile donatılmıştır.
Planın ikinci aşaması Süreye Kürtleridir. Türkiye-Suriye sınırı neredeyse PKK’nın kolu PYD’ ye bırakılmış ve aslında fiilen bir devlet oluşturmalarına yol verilmiştir. Batı ülkelerinin Suriye’deki Kürt bölgesine karşı hassasiyetleri ortadadır.
Değerli okuyucum; dünya devletlerinin özellikle Türk düşmanlarının rahat bırakmayacağı topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu plan 100 yıl önce kurgulanmıştır. Millet olarak çok uyanık olmalıyız. Bu uyanıklık bilinçli bir gayret ve yapılanma ile desteklenmelidir.
Son yıllarda ülkemizdeki karışıklıklar bizi diğer komşu ülkelerdeki oyunu çağrıştırırken bizim teferruata takılıp kendi aramızdaki küçük sıkıntıları husumete dönüştürüp birlik, beraberliğimizi bozmamız hiçbirimize yaramaz. Zaten Millet olarak küçük şeylere takılmayı sever olduk.
Oyun büyüktür ve o kadar da tehlikelidir. Bize düşen görev bu oyunu bozmaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti