Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Siyasette değişen pek bir şey yok

Sezer Küçükkurt 23 Ekim 2013 Çarşamba 03:00:00
  Koskoca bayram talili geçti, siyaset arenasında çok bir şey değişmedi. Bayramdan önceki durum ne ise, adaylar bazında da, partiler bazında da durum aşağı-yukarı aynı.
AK Parti cephesinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban haricinde adaylık için ismi geçen, işaret edilen kimse bulunmuyor.
Bize göre son derece doğal bir durum. Neden mi?
AK Parti’de tek söz sahibi kim? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan… Erdoğan’ın Afyonkarahisar konusundaki muhatabı kim? Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu… Eroğlu bugüne kadar Afyonkarahisar konusunda Başbakan’a verdiği sözleri tuttu mu? Tuttu… Oy oranını yükseltti mi? Yükseltti… Belediye sayısını artırdı mı? Artırdı… Başbakan Erdoğan’ın, Bakan Eroğlu’nun önerisine kulak vermemesi için bir sebep, ya da Eroğlu’nun hatırını çiğnemesine sağlayacak bir kişi var mı? Yok…
Bakan Eroğlu Başkan adaylığı konusunda kime destek veriyor? Eğer değişen bir durum yoksa önceki adaylığından bu yana tüm gücüyle Burhanettin Çoban’ın ardında duruyor…
AK Parti’de diğer söz sahibi olanlardan milletvekilleri, il başkanı, il genel meclisi başkanı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları Çoban’dan başka bir adayı desteklerler mi? Zor…
Anketlerde Çoban zayıf çıkıyormuş, hakkında bir sürü şikayet Genel Merkez’e gidiyormuş. Buna rağmen Çoban’ı aday gösterirler mi? E tabii ki bu da bir etken… Ama yukarıda artı yazan bir çok etken varken, eksi yazan şimdilik bir etken var.
Hal böyle iken AK Parti’nin adayı kim olur? Tabii ki, Çoban…
***
Eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak ise kendi tabiriyle istişarelerini sürdürüyor. Koçak, AK Parti Genel Merkezi’nde de, MHP genel Merkezi’nde de üst düzey isimlerle gö-rüştüğünü belirtiyor. Kendisi’nin AK Parti’den ihraç edilişinin Parti’yle bağlarını kopardığı anlamına gelmediğini, tam aksine dik duruşu nedeniyle takdir bile gördüğünü belirtiyor.
Koçak’ın DP ile bağı zaten malum. Ama şahsi görüşümüze göre Koçak’ın DP’den adaylığı pek söz konusu değil.
Koçak anketlerini yaptırıyor, hesaplamalarda bulunuyor. Kendisini tüm partilerin orta yerine, seçim hesaplarının göbeğine yerleştiriyor. Sonrasını partilerin karar mekanizmalarına bırakıyor.
***
MHP’deki aday adaylarının hepsi de kendi programları doğrultusunda çabalarını sürdürüyorlar. “Tepeden inme aday gelecek” söylentisi ve beklentisi hala bitmiş değil. Bu durum da aday adaylarında motivasyonu ister istemez etkiliyor. Hepsinin gözü Genel Merkez’de. Adayın belli olmasını, kendileriyle ilgili durumun netleşmesini bekliyorlar. Bu bekleyiş eli kolu bağlı oturmak şeklinde değil elbette. Ama heyecanlı, endişeli bir bekleyiş.
CHP adayını belirlemenin rahatlığını yaşıyor. İddialı olduklarını, seçime ve Afyonkarahisar siyasetine kalite getireceklerini belirtiyorlar. Olanca güçleriyle seçime asılacaklarını belirtiyorlar. Ama şimdilik bu asılışı sergileyemiyorlar. Biraz daha ivme gerekiyor.Saadet Partisi ve Demokrat Parti’de “sürpriz aday” hesapları yapılıyor. DP aday adayı İsmail Özdilek ile Bağımsız aday Aydemir Kurt kendilerini gündemde tutuyorlar. BBP adayını açıkladı.
***
Yiğitlerden bazıları meydana çıktı, peşreve başladı. Kenardan izleyen ya da yağlanıp, güreşe hazırlananlar da yok değil.
Kırkpınar cazgırının dediği gibi; İşte meydan, işte pehlivan. Dellal çıksın aradan, hepsine kuvvet versin Yaradan…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER