Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Sucuk – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 28 Mayıs 2013 Salı 03:00:00
  Geçtiğimiz günlerde rutin adetimiz olduğu üzere internet sitelerindeki haberlere göz gezdirirken bir habere rastladık. Haber şöyle:
Bahçelievler’de Sucuk Festivali…
Bahçelievler Belediyesi, Kayder (Kayseri İli Yardım Derneği) ve Tümkayder (Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilecek “Bahçelievler 1. Sucuk Festivali” 26 Mayıs 2013 Pazar günü Yenibosna Kuleli Parkında başlayacak. Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek sucuk festivalinde 1 tonu aşkın sucuk ızgara ekmek binlerce vatandaşa ikram edilecek. 51 tane Kayseri yöre derneğinin de destek vereceği festivalde yöresel sanatçılar da sahne alarak Kayseri rüzgarını Bahçelievler’de estirecek. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptığı açıklamada; “Kayseri ilimizin sivil toplum kuruluşlarının metropollerde yaptığı ekonomik, sosyal ve kültürel etkinliklerinin ilçemizde de yer alması kardeşlik, saygı ve sevgi paylaşımının da güzel bir ifadesidir. Tüm derneklerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz sucuk festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
***
Sucuk ve pastırma konusunda rekabet içerisinde olduğumuz Kayseri’nin bu konuda öne geçme atakları ard arda devam ediyor. Hangi televizyon kanalını açsanız bir Kayseri sucuğu reklamına rastlıyorsunuz. Ünlü dizilerin hemen hepsinin arasında Kayseri sucuklarının reklamları dönüyor.
Bizde ise maalesef “tık” yok. Ticaret Borsamızın önderliğinde bir Sucuk Festivali düzenleneceği aylar önce dile getirilmişti ama ne yazık ki bu fikri de Kayseri’ye kaptırdık baksanıza…
***
“Güzel emine”, “nallı kuzu” sucukları ile gündeme geldiğimizde hepimizin yüzü kızarıyor. En başta basını suçluyoruz, böyle haberleri yapmayın diye. Ama sonrasında… Üzerimize adeta ölü toprağı serpiliyor. Kayseri’de ise durum tam tersine…
Mesela Afyonkarahisar’da yüzde yüz keçi ve oğlak etinden tamamen doğal sucuk üretildiğini bilenimiz kaç kişi? Eğer sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yazı işleri Müdürümüz Burak Aydın ile çalışma arkadaşımız Murat Arısoy’a ikram ettiği iki kangal keçi ve oğlak sucuğunun tadına bakmasak bizim de haberimiz olmayacaktı bu konudan.
Afyon Yem Sanayi A.Ş. bir kaç yıl önce kurduğu Saanen Keçi çiftliği sayesinde bu ürünlere imza atmış. Yüzde yüz keçi sütünden peynir ile yüzde yüz keçi ve oğlak etinden doğal sucuk Ümrünova markasıyla Afyon Yem Sanayi A.Ş. tarafından üretiliyor. Biz lezzetini hiç de öyle itici bulmadık. Hatta umduğumuzdan güzeldi. Bizim gibi ön yargılı yaklaşmayın. Son yılların sağlıklı beslenme trendlerinden olan keçi ürünlerini denemekte fayda var.
***
Bu tür sevindirici çabaların yanı sıra hala sektöre gölge düşürmekten geri durmayanlara da rastlamak mümkün. Nasıl mı?
Şehrin en merkezi noktasındaki alışveriş merkezlerinin önüne kurulan “Karışım” sucuk tanıtım reyonlarına bir bakın. Hani karışım sucuk üretimi ve satışı Hükümet tarafından yasaklanmıştı? Hani raflardaki ürünler bile toplatılmıştı? Afyonkarahisar’a bu yasa ve yönetmelikler uğramamışa benziyor.
Hal böyle iken bizim Kayseri ile bu konuda rekabet edebilmemiz için daha çoook sucuk doldurmamız gerekiyor…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER