Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Veliler Sayın Bakan Eroğlu ve Sayın Vali’ye sesleniyor

Sezer Küçükkurt 8 Temmuz 2014 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar’ın geleceğinde söz ve karar sahibi olan sayın büyüklerimiz! Afyonkarahisarlılar sizlere sesleniyor…
Afyonkarahisar’ın eğitimdeki en başarılı okullarından birisi kökten yok ediliyor. Öğrenci ve velilerin yalan söylenerek kandırılmasına, başarılı eğitim kurumunun yok edilmesine tepkilerini dile getiren insanlar, sanki İmam Hatip liselerine karşıymış gibi bir duruma düşürülüyor. Eğitim sıralamasında 81 il arasında 52. sırada yer alarak “Batı’nın doğusu” sıfatını hak eden ilimiz eğitimde bir darbe daha almak üzere.
Afyonkarahisar’ın Ortaöğretimde üst seviyede olan okul sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardır. Bunlardan en önemlilerinden biri de Anadolu Öğretmen Lisesi’dir.
Anadolu Öğretmen Liseleri’nin kapatılması gündeme geldiğinde bu okulun “Kamil Miras Anadolu Lisesi” olarak faaliyetine devam edeceği öğrenildiğinde kimse sorun yaratmamıştı. Ama bu durumun bir “yalan” olduğu ortaya çıkıp, tercih formlarında okulun “Kız İmam hatip lisesi” olarak dönüştürüldüğü öğrenilince ortalık karıştı. Çünkü Anadolu Lisesi olarak faaliyet, başarı seviyesinin sürmesi, diğeri ise başarılı okulun toptan tasfiyesi manasına geliyordu.
Afyonkarahisar’da İmam hatip lisesi açılmasına kimse karşı değil. Bilakis büyük çoğunluk destekçidir. Ama onca vasat okulun dönüştürülerek başarı seviyesinin yükseltilmesi formülü dururken, ya da yeni bir bina inşa etme imkanı varken, ilin yüzünü ağartan birkaç kurumdan birisini yok etmek kabul görmüyor.
Birden çok seçenek var: Merkez’deki eğitim seviyesi düşük liselerden birisi imam hatip lisesine çevrilebilir, yeni bir İmam hatip binası yapılabilir. Ama nedense en olumsuzluk yaratanı tercih ediliyor.
Fen Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu Liseleri ilin eğitimdeki seviyesini yukarı çeken kurumlardır. Onları yok etmek, başarıyı yok etmek anlamına gelir. Hele ki bu, Afyonkarahisar halkını, sivil toplum örgütlerini, okul aile birliğini, medyayı, velileri, öğrencileri kandırarak, yalan sözlerle avutularak yapılıyorsa insanların buna tepki göstermesi doğaldır.
Öğretmen lisesi eğer normal bir Anadolu Lisesi olarak kalsa idi Fen Lisesi’nden sonra yine en yüksek puanlı okul olarak faaliyetine devam ederdi. Ancak şimdi burayı tercih edecek öğrenciler otomatikman Ali Çağlar ve Kocatepe Anadolu liselerini tercih edecekler. Bu okulların puanı yükselecek ve oraları daha önceden kazanabilecek öğrenciler mecburen diğer liselere dağılacak. Neticede Afyon kaliteli bir lisesini kaybedecek, seviye gerileyecek. Fakat imam hatip yeni bir binada açılsa Afyon yeni bir okula daha kavuşmuş olacaktı. Ya da başarı seviyesi düşük bir okul değerlendirilse genel durumda değişiklik olmayacaktı.
Bugün bu tepki gören kararı alanlar yarın Afyonkarahisar’dan çekip gidecekler. Bugün maaşlarını alıp, günü kurtarma adına birilerine hoş görünmeye çalışıyor olabilirler. Ama geriye kalan zarar bakiyesi Afyonkarahisar’ın çocuklarının olacaktır. Siyasi olarak da bu yükü kaldırmak AK Parti’ye düşecektir. O nedenle bu krize siz büyüklerimizin el atması tüm hemşehrilerimizin ortak dileğidir…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER