Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yardım – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 4 Kasım 2011 Cuma 02:00:00
  Afyonkarahisar halkı genel anlamıyla yardımsever, kadirbilir insanlardan oluşur. Toplumun çok büyük bir bölümünün eli sürekli hayır işlerinde, çevresinde, eşinde, dostundadır. Memleketimizin övünülmesi gereken özelliklerinden birisi de budur bize göre.
Ancak son zamanlarda bu övünülecek özelliğimizin üzerine biraz gölge düştüğünden endişeliyiz. Bizim gibi düşünen arkadaşlarımız da bu konuyu fırsat buldukça gündeme getirmektedirler. Bu toprakların kültüründe şartlar ne olursa olsun, ihtiyaç sahibinin ihtiyacını görmek, bunun için herkesin üzerine düşeni yapması vardır. Ancak tüm bunlar yapılırken ana prensip “sağ elin verdiğini sol elin görmemesi”dir.
Son dönemde yapılan yardım çalışmalarını izlediğimizde bu ilkelerin artık unutulur olduğunu görüyoruz. Gördükçe de dile getirmeye, uyarıda bulunmaya çalışıyoruz.
Biz ve bizim gibi düşünenler bu uyarılarda bulundukça hep “Biz yardımların örnek olması için, yardım edecek insanları teşvik etmek için çalışıyoruz. Bunun için basını yardım dağıtımlarına çağırıyoruz. Ne yani, yardım dağıtmayalım mı? Hayırda bulunanları duyurmayalım mı?” şeklinde sitemlerle karşılaşıyoruz.
Bir kez daha ifade etmek gerekir ki, yardım dağıtılmasına, yapılan bu güzel çalışmaların, hayırda yarışmanın duyurulmasına kimsenin itirazı yok. Bu tür çalışmalar ne kadar çok duyulursa, bilinirse o kadar iyi. Hayır işlerine katkısı olan herkesten Allah razı olsun.
Bizim itirazımız, yardımların dağıtım şekline ve basında yer alış şeklinedir.
Çok uzak olmayan geçmişte yardım yapacak olan kurum ya da kişi yapacağı yardımları derler, toparlar, sonrasında basını çağırırdı. Hayıra katkısı olan herkes toplanan eşyaların, dağıtılacak olan yardımların başına geçer objektiflere öylece poz verirdi. Dağıtım işi ayrıca gerçekleşirdi. Gazetelerde televizyonlarda bu yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi kişilerin yüzü kesinlikle görünmezdi.
Hatırlarız, bizim okullarımızda bu tür yardımların dağıtımı eskiden de yapılır, ama okul yöneticileri özel bir hassasiyet gösterirlerdi. Yardım olarak verilen kıyafeti giyen çocuğun durumunu diğer çocuklar bilmesin diye, yardım malzemeleri öğretmenler, okul müdürleri tarafından okulda dağıtılmaz, çaktırmadan özellikle çocuğun evine götürülürdü. O çocuk ertesi gün yeni kıyafeti ile okula geldiğinde kimse o kıyafetin yardım malzemesi olduğunu anlamaz, “Yeni mi aldın?” diye sorarlardı.
Şimdi düşünelim, hangisi daha güzel? Yardımı, hayırı, dağıtılan malzemeleri, hayır sahiplerini derli toplu gösteren fotoğraf kareleri mi?
Yoksa sağa sola çekiştirelerek giydirilmeye çalışılan çocuklar, arkada kendini gizlemeye çalışan insanlar, ertesi gün gazetelerde “işte fakir” diye teşhir edilenleri gösteren fotoğraf kareleri mi?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER