Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KÜLTÜRÜMÜZ

Her milletin kendine has kültürü vardır. Kültür, milleti bir arada tutan en önemli özelliklerden biridir. Dil birliği, din birliği, ülkü birliği, kültür birliği milleti millet yapan unsurlardır. Kültürsüz bir millet düşünülemez ve bir arada tutulamaz.
Türk milletinin kültürü, gelenek, göreneklerimiz, heyecanlarımız, sevinçlerimiz, üzüntülerimiz, cenazelerimiz, düğünlerimiz, oyunlarımız, dini törenlerimizin bir bütünüdür.
Ülkemizin hangi bölgesine giderseniz gidin Türk kültürünü anlamak için düğünlerine, oyunlarına, türkülerine bakmanız yeterlidir .Başka şeye bakmanıza bile gerek kalmaz. Hepsinin çok anlamlı olduğunu, yöre insanının duygularını ve yaşayış tarzını olduğu gibi yansıttığını görürsünüz. Folklorun, horonun, zeybeğin, kırık havanın, çifte tellinin hepsi güzel ve anlamlıdır. Yöre insanını anlamak , irdelemek için yeterlidir. Her yöremizde kültürümüzün izleri vardır. Hatta bir ilin farklı ilçelerinde bile oyunları farklıdır.
Geçenlerde bir dostun düğününde kız tarafının Aydınlı olmasından dolayı, Afyon ve Aydın oyunlarının çok güzel sergilenmesi sırasında aynı masada oturduğumuz bir dostumuz” bu oyunların hepsine sahip çıkmamız lazım.” demişti. Sonrasında bu konuyu yazmamın faydalı olacağı ifade edilmişti.
Yine bir başka düğünde Mersin’den gelen misafirlerin bölgesel oyunları ile davetlileri mest ettiklerini izledik.
Kültürel zenginliklerimizin bir diğeri de bölgesel şiveler. Her bölgenin şivesi var. Her ne kadar her zaman, her yerde pek hoş karşılanmasa da bazende güzel olabiliyor.
Yemeklerimizde kültürümüzün bir parçasıdır. Her yörenin kendine has yemekleri ne güzeldir. Bunların hepsi bizim zenginliğimizdir.
Ancak her şeyimizle oynandığı gibi kültürümüzle de oynanıyor. Pembe diziler, magazin haberleri, dini duyguları zayıflatan , milli birlikteliğimize darbe vuran yayınlar, günlerce hiç de gerekli olmayan, yapımıza hiç uymayan, günlerce milletimizi meşgul eden aile kavgaları, sosyal medyanın kontrolsüzlüğü kültürel değerlerimizi yok etmektedir. Örf, adet, gelenek, göreneklerimiz zayıflamaktadır.
Bu tehlikeli durum karşısında özellikle gençlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor.
Kültürümüze sahip çıkmalıyız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti