Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

MESLEKİ KURULUŞLAR

Demokrasinin gereği derken o kadar mesleki kuruluş çoğaldı ki ; Birlikler, odalar, borsalar, vakıflar, dernekler, kooperatifler diye başlıyor. Partiler, Sendikalar, belediyeler, muhtarlıklar diye devam ediyor. Daha da çoğaltmak mümkün.
Demokrasi elbet gerekli. Ancak sonuçları bu kuruluşların üyelerine olumlu yansıyor mu ona bakmak lazım.
Mesleki kuruluşlar, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak, problemlerini çözmek için kuruluyor.
En son Tabipler Odaları Birliği’nde görüldüğü gibi bu çok tartışılır bir durumdur. Elbette birkaç kişinin yaptığı densizlik yüzünden üyelerin tamamını töhmet altında bırakmayacağız.
Meslek oda seçimleri yeni bitti. Adaylara önerilerimizi dostane şekilde belirtmiştik. Görevimizi yaptık. Sanırım faydalı da olduk. İşin başındayken seçilenlere de ışık tutalım dedik.
Ancak görünen o ki; insanlar büyük oranda üyesi olduğu odanın çalışmalarından memnun değil. “Biz odamıza karşı bütün görevimizi ve yasal ödemelerimizi yapıyoruz, odamız bizim için hiç bir şey yapmıyor. Sıkıntılarımız çözülmüyor. Bizim ödediğimiz paralarla yurt dışı, yurt içi geziyorlar. Yanlarındaki bazıları da defolu olan üç beş kişiyi memnun ediyorlar ve o defolular oraları geçim kaynağı yapmışlar. O makamları siyaset aracı olarak kullanıyorlar. İnsanlara tepeden bakıyorlar. Sürekli övünüyorlar. Birçoğunun da ağzı bozuk. Temsilde sıkıntı var.” diyorlar.
Benim de şahsi düşüncem; Bu makamların hepsi gelip geçici ve vebali ağır makamlar. Göz açıp kapamadan bitecek olan süreyi faydalı çalışmalarla doldurun. Günü gelince yüzünüzün akıyla, iyi iz bırakarak teslim edin. Koltuğa da yapışıp kalmayın. İnsanlar ya da bu kurumlar size ölünceye ya da mesela doksan yaşa kadar görev vermek zorunda değil. Makamlar sizi şımartmasın. Benliğinize yenilmeyin. Görevi bıraktığınızda da saygınlığınız ve itibarınız devam etsin.
Değerli dostlar; Yine belirtelim ki genelleme yapıyoruz. Hiç kimseyi kastetmiyoruz. Yarası olan gocunsun ve üzerine alınsın. Hem de acilen alınsın. Alınsın ki belki muhasebeye vesile oluruz.
Özellikle odaların üst birlik yöneticilerinin bir elleri yağda, bir elleri balda olduğunu ben de gördüm. İnanın çiftlikleri gibi kullanıyorlar. İsraf almış başını gidiyor.
Tabi ki üst birlikleri de seçenler illerden giden üst kurul delegeleridir.
Son söz olarak; hem üst kurul delegelerini hak hukuk bilenlerden seçmek gerek, hem de bu kuruluşlarla ilgili özellikle harcamaları ve faaliyetleri ile ilgili yasal düzenleme yapmak lazım diyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti