Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÖMÜR DEDİĞİN

“Yıllarınızı nasıl geçirdiğiniz, o yılların içine ne kadar çok hatırlanabilir ve güzel an ve anı sığdırdığınız, sizin kaç yıl yaşadığınızdan çok daha önemli ayrıntılardır.” demiş merhum Süleyman Demirel.
Biz hiçbir şeyi zamana bırakmadık, her şeyi Cenab-ı Allah’a havale ettik. Hayatta sadece kendi menfaatini düşünen, kayıpların en büyüğünü yaşar anlayışıyla hareket etmeye gayret ediyoruz. İbrahim Tenekeci’nin ifadesiyle; “Büyüklük, kâinatta zerre olan insana mahsus değildir. İnsan ancak haysiyet sahibi, izzetli, şerefli olabilir. Mütevazılık ve tevazu saygınlığı da beraberinde getirir. Kibir insanı yalnızlaştırır.”
Devletsiz, bayraksız, imansız, itibarsız, sağlıksız olmaktan Allah’a sığınalım ve bu değerleri yaşatmak hepimizin şuurlu görevi olsun.
Bir şeyi yıkmak, yapmaktan çok daha kolaydır değerli dostlar. Yapmak yerine yıkmayı tercih edenlerin vay haline. Dostluk anlayışını pamuk ipliğine bağlayanlar kolay yolu seçer. Ayrıca ikide bir küsmenin de kimseye faydası olmaz. Dostluğu tutmak zorlaşır.
Susmak bazen asalet, bazen nezakettir.
Hele de incitmekten korkuyorsan sevdiklerini, susmak o zaman unutulmak pahasına olsa da ebedi zarafettir. Ama yoldaş olmadan yolun anlamı yoktur.
İnsan insana muhtaçtır. 20 yıllık dostluğu 20 günlük maceraya değişenleri çok gördük. Bir inat uğruna ilişkilerini berbat edenlere şahit olduk. Sudan sebeplerle dostluğu bozanlar da hep pişman oldular. Macera arayarak dostluk sürdürülmez. Dost zor günde belli olur.
Dünya fani, hayat çok kısa. İşte geldik, gidiyoruz. Zaman nasıl da çabuk geçiyor değil mi? Farkına varıyor muyuz? Didişerek yaşanmaz. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmak zorundayız.
İnsanların en fenası sinsi olanıdır.
Neden mi?
*İyiyi bilirsin.
*Kötüyü bilirsin.
Ona göre davranırsın.
Ama sinsiyi bilemezsin.
*Dost değildir ama dost gibidir.
*İyi değildir ama iyi gibidir.
*Yanında değildir ama yanında gibidir.
Zaman hepimizden çok daha güçlü!
Bilin ki bir ağaç bir milyon kibrit yapar ama bir kibrit milyonlarca ağacı yakmaya yeter.
Öyleyse; Kimseye tepeden bakma, hakir görme, kusur arama, bozgunculuk yapma.
*İyi ol !
Daima iyilik yap!
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,
O Da Bugündür.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti