Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Şehitlerimiz

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 4 askerimizin ardından yaralı 2 askerimiz daha şehit düştü. Operasyonlarda saldırının planlayıcısının da aralarında bulunduğu 4 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı ile yurt içinde Eren operasyonlarının ardından kahraman ordumuzun bölgedeki operasyonları ardı ardına devam etti.

Önce Pençe, ardından sırasıyla Pençe-2, Pençe-3, Pençe-Kartal, Pençe-Kaplan, Pençe-Kartal 2, Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek, operasyonları geldi. Son olarak Pençe Kilit Operasyonu ve Pençe-Kılıç operasyonları gerçekleştirildi. 2022 yılının Nisana ayında,Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu başlatılmıştı.

Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe-Kilit operasyonunda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekâtı ile bölgeye intikal etti.

Kuzey Irak’ta devam eden Pençe- Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ateşi ve sonrasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerin ardından saldırıda yaralanan 2 asker daha şehit düştü. Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (Ankara), Uzman Çavuş Kemal Özek (Denizli), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (Gaziantep) ve Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (Elazığ) şehit düştü. Milli Savunma Bakanlığı, aynı çatışmada yaralanan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale’nin de şehit olduğunu açıkladı.

Şehitlerimiz memleketlerinde gözyaşları ve dualar eşliğinde ebedi yolculuğa uğurlandılar. Ne ilk şehidimiz, ne de son olacak; biliyoruz. Ancak yine de üzülmemek elde değil.

Tesellimiz şehitlerimizin kanını yerde kalmamış olması.  Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit olan 6 askerin naaşı henüz son yolculuğuna uğurlanmadan komandolarımız tarafından gerçekleştirilen operasyonda aralarında hain saldırının planlayıcısının da bulunduğu 4 terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan hain saldırıdan sonra bölgede, İnsansız Hava Aracı’nın da (İHA) desteği ile geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Bordo Bereli ve komandoların katıldığı operasyonda, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen ve aralarında planlayıcısının da olduğu grubun yeri tespit edildi. Hava destekli operasyonda, 4 PKK’lı terörist silah ve mühimmatları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, “İnlerini yıkıyor, her birinden tek tek hesap soruyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde terör yuvalarını güçlü şekilde vurmaya devam ediyor. Operasyonlar sürerken aralarında dünkü hain saldırının planlayıcısının da bulunduğu 4 PKK’lı terörist daha etkisiz hâle getirildi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” paylaşımı yaptı.

Allah kahraman Mehmetçiğin her daim yardımcısı olsun, yüce Millet ve Devletimizin düşmanlarını kahr eylesin…

 

 

Küçük dağlar yerinde kalsın

 

Makam sahiplerine sahip çıkmaya çalışanları görüyoruz. Biz dün bu köşeden “yanlışa yanlış, doğruya doğru” derken, aynı zamanda demiştik ki; “Başkan bizim canımız feda olsun kanımız” diyenler çok olacaktır”…

Dünya böyle. Olacak bunlar. Yadırgamıyoruz. Hem, daha piste inmeyenler olduğunu, yakın zamanda pistin daha da şenlenmesinin muhtemel olduğunu da görüyoruz.Pist sizin beyler. Bu pistte yanlış giden bazı şeylere “yanlış” demenin ötesinde bir çabamız yok bizim.

Arkadaşlar, şunu iyi biliniz: Biz kimseyi yemenin, devirmenin vs. derdinde değiliz. Vatandaş size ulaşmakta sıkıntı yaşıyorsa bu durum yanlıştır. Biz bu yanlışı dile getiriyoruz.

Onun haricinde olup bitenler sizin iç dengeleriniz. Sizin iç hesaplarınız…

Kim kime sahip çıkar, kim kimi yer onlar bizim tasamız değil.

Yani şimdi şöyle mi dememizi bekliyorsunuz: “Restinizi görüyoruz ve artırıyoruz. Herkesin bir memeye yapışıp, kendi derdine derman olmaya çalıştığı yerde vatandaş derdini kime anlatırsa anlatsın”

Hayır hayır… Böyle olmamalı… Tekrar edelim: Bizim derdimiz poker oynamak değil.

Bakın vatandaşın işinin görülüp görülmemesinden bahsetmiyoruz. Büyük ve kalın harflerle, Türkçe olarak bir kez daha yazalım: VATANDAŞIN DERDİNİ ANLATACAK MAKAMA ULAŞAMAMASI SORUN OLAN…

Vatandaş derdini anlatacak makama ulaşamıyorsa orada yanlışlık vardır. Bu!… Olay bu kadar basit!… Çok derin kulislere, çok atraksiyonel operasyonlara falan götürmeyin meseleyi!…

Büyüklerin yaptığını yapın. Ulaşılabilir olun, mütevazi olun, vatandaşı dinleyin. Kameralar karşısında farklı, kameralar yokken farklı olmayın. Hesabi değil, harbi-hasbi olun… Meşhur şarkıdaki gibi; bırakın küçük dağlar yerinde kalsın…

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti