Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

SİVEREK’TEKİ ÖĞRETMEN KİTAP İSTİYOR – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 24 Kasım 2016 Perşembe 13:09:46
 

Vizontele-2 (Tuuba) filminde, bir öğretmen, gazeteci arkadaşına mektup gönderir ve bulunduğu ilçede bir kütüphane oluşturmak için yardım talep eder.
Mektubunu gönderdikten sonra gazetelere bakar.
Nice sonra, umutsuzluğa düşmek üzereyken mektubunun gazetede yayınlandığını görür. Mektubun yayınlanmasının ardından öğretmenin görev yaptığı ilçeye adeta kitap yağar.
Vizontele’deki gibi bir çağrıya yer vereceğim…
Mektup bana gelmedi.
Hatta mektup da gelmedi.
Siz deyin kısa mesaj, ben diyeyim elektronik posta…
Bir sevdiğimiz büyüğümüze şöyle bir ileti gönderilmiş. Büyüğümüz de bana gönderdi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan Afyonkarahisarlı bir öğretmenin iletisini, büyüğümüzün ricasıyla yayınlıyorum:
“Ben Siverek’te bir imam hatip lisesinde çalışıyorum. Çocukların çoğu çevre köylerden gelen sene sonuna kadar kalamayıp mevsimlik işçi olarak götürülen çocuklar. Kendilerini geliştirmeleri için imkanları yok maalesef. Burada benim tek yapabileceğim onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu düşünüyorum. Ancak okul iki yıllık ve kütüphanemiz çok fakir. Sizden ricam, Afyon’da sesimizi duyurmanız. Bol bol kitap istiyoruz. Yardım çağımızı geri çevirmeyeceğinizi ümit ediyorum.
Selamlar.
Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Selimpınar Mahallesi, Bediuzzaman Said Nursi Bulvarı, No:301 Siverek/Şanlıurfa.”
Siverek’teki Afyonkarahisarlı bir öğretmenden bahsettiğimizde, yine Siverek’te görev yapan hem şair, hem öğretmen Hasan Başdemir’i de anmamak olmaz.
Başdemir, Afyonkarahisar’da iken Sinada Dergisi aracılığıyla başlattığı “her köye bir kütüphane” kampanyasını, görev yeri Siverek’te de sürdürüyor.
Sinada Kitapevi’nin de desteğiyle götürdüğü kitapları, kitapları gören çocukların neşesini, sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.
İki Afyonkarahisarlı öğretmenin de ellerine, yüreklerine sağlık.
Belki Hasan Başdemir, “Kütüphanemiz zayıf” diyen öğretmenin okuluna da yardımda bulunur, kim bilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti