Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

SÖZDE MODERNLİK VE YAŞLILARIMIZ

Bizi Millet yapan özellikler ve erdemlerimiz vardır. Cihangirlik, özgürlüğümüze düşkünlüğümüz, esarete boyun eğmeyişimiz, liderlik vasfımız gibi. Bu özelliklerimiz sayesinde dünyada en çok devlet kurmuş, ama bir o kadar da devlet bozmuşuz.
Takdire şayan bir diğer özelliğimiz sağlam aile yapımızdır. Türk milleti için aile önemlidir. Aile, toplumu, toplum milleti oluşturur.
Teknolojinin ve sözde modernleşmenin faydaları yanında düzgün yürütülemediğinde zararı da olacağını biliyoruz. İşte bu iki yanlış uygulama aile yapısını da bozuyor. Modernleşmek sağlam yapımızı, gelenek ve göreneklerimizi bozmak değildir.
Eskiden ataerkil gelenekte sarsılmaz aile yapımız vardı. Küçücük evlerde 10-15 kişi yaşardık. Saygıda sevgide kusur yoktu. Büyükleri yargılamak hoş olmazdı. Her şartta onlar bizim baş tacımızdı.
Şimdi 200 m2 evlerde üç kişi yaşıyoruz. Lafa gelince eve sığamıyoruz. Mekanlar büyüdü, gönüller küçüldü. Hele de bu koskoca evlere ana babalarımızı hiç sığdıramıyoruz. Onları canları sıkılmasın uydurması ile yaşlı bakım evine gönderip, kedi-köpek beslemek modernlik oluyorsa vay halimize.
Sözde modernleştik ya! Evlenen çocuklar ayrı eve çıkıyorlar. Ana baba her türlü problemleriyle baş başa kalıyorlar. Hele birde birisi rahmetli olursa geride kalanın vay haline.
Ana babayı ziyaret etmek şöyle dursun arayıp hallerini dahi sormuyorlar. Düşünmüyorlarki onlarda çocuk büyütüyorlar. Gelecekte şartların daha da değişeceğini düşünürsek ihtiyarların durumu konusunda iyimser olmak zor görünüyor. Unutmamak gerekir ki, herkes bir gün yaşlanacaktır.
Dinimiz; Büyüklerle beraber olmakta hayır vardır, bereket vardır, huzur vardır diyor. Yine dinimizde ana babası yanında yaşlandığı halde bu durumu sevaba çeviremeyenin vay haline diye ikazda bulunuyor.
Aslında bu konu bizleri meşgul eden bir çok konudan önemlidir. Çünkü saygı, sevgi eksikliği oldukça huzur da olmuyor.
Devlet -Millet olarak bu gidişata çözüm bulmalıyız. Yoksa huzur, dirlik ve birliğe hasret kalırız.
Kadir geceniz ve bayramınız mübarek olsun. Sağlıklı, huzurlu nice bayramlara İnşallah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti