Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

STAJER VE ÇIRAKLARIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR

Hükümet son aylarda EYT gibi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi insanlarımızın mağduriyetlerini giderici konuları yasalarla çözmeye çalışmaktadır.
Ancak bu arada bazı mağdur grupların da göz ardı edildiği bir gerçektir. Bunlardan biri stajer ve çıraklar, diğeri de belediyelerden sözleşmeleri yenilenmeyen veya sözleşmeleri bitirilenlerdir. Bu mağduriyetlerin giderilmesi yolunda bir katkı olması inancıyla dile getirmek istedik.
Birincisi yani Stajer ve çıraklıkta Sgk sicil numarası alıp çalışma sürelerinin emekliliğe sayılmamasından dolayı mağduriyetleri görmezden gelinemez. Konuyla ilgili MHP milletvekillerinin meclise sundukları iki kanun teklifi var. Umarım bir an önce sonuçlanır.
Çocuk yaşta fiilen çalışmaya başlamış olan bu kardeşlerimize sicil numarası ve kartı verildiği halde staj sürelerinin emekliliğe sayılmaması adaletsiz bir durumdur. Bu haksızlık acil olarak düzeltilmelidir. Ayrıca staj Sgk başlangıç süresi olmalıdır. Gerekirse bu kardeşlerimize borçlanma imkanı da verilmelidir.
Edindiğimiz bilgilere göre ilimizde 1.500, ülke genelinde 242.000 staj ve çıraklık mağduru bulunmaktadır. Hatta yardımlaşma ve dayanışma dernekleri de var. Kendileri de bunun mücadelesini veriyorlar.
BELEDİYELERDEN ÇIKARILANLAR DA KANUN KAPSAMINA ALINMALIDIR;
Bu insanlarda büyük oranda siyaset kurbanı. Malum belediyeler genellikle siyasi düşüncelerle yönetiliyor. Keşke tam da böyle olmasa!
Ancak; Her mahalli seçimden sonra başkan değişmişse bir sürü mağdur çıkıyor. Yeni seçilen başkan başka partiden seçilmişse önceki dönemlerde alınmış olan sözleşmeliler kapı dışarı. Hatta aynı partiden seçilmişse dahi öncekinin aldığı sözleşmelileri gönder gitsin. İç siyasi rekabetin kurbanı oluyorlar. Ama bunların da ailesi, çoluğu çocuğu , sorumlu olduğu insanlar var değil mi? Evlerine ekmek götürmek zorundalar. Üstelik yıllarca o kurumda çalışmışlar, ümit bağlamışlar, gelecekle ilgili plan yapmışlardır.
Bana göre özellikle teknik eleman azaltmak yerine daha çok proje üretip, daha çok istihdam sağlamalıdır. Denetimini de düzgün kurmak lazım.
Bu mağdurlar da görevlerine geri döndürülmelidir. Hem de siyasilerin oyuncağı olmayacakları şekilde olmalıdır.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz iki grubun da hakları adalet için, insanlık için verilmelidir.
Siyasiler bu konuyu acil yasal olarak çözmelidirler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti