Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TRAFİĞİMİZ BU ŞEHRE YAKIŞMIYOR

Bu konuyu gündemde tutmak için yılda bir defa yazıyoruz. En son on beş ay önce yazmışız. Bu süre zarfında ciddi bir gelişme olmadığından tekrar hatırlatalım istedik.
Hepimizin bildiği gibi şehrimiz ülkemizin en kavşak noktasındadır. Kuzeyden güneye, doğudan batıya bütün şehirleri birbirine bağlıyoruz. Komşu yedi ile direk karayolu açılımı olan tek il ve demiryollarında bölgeyiz.
Termal, mermer, gıda, toprak gibi lokomotif sektörlerde öncülüğümüz var. Hızla tanınıyor ve büyüyoruz.
Bu güzelliğin yanında yıllardır trafik problemimizi çözemediğimizi kabul edelim.
İnanmayan varsa akşam saatlerinde bankalar caddesi başta olmak üzere ana caddelere aracıyla çıksınlar, görsünler.
Kendimizle beraber dışarıdan yoğun olarak gelen misafirlerimizin şehir içi trafiğinde çok zorlandıklarına şahidiz.
Afyon’daki sürücüler isterlerse bütün ara yollardan çıkıp sağa, sola, karşıya istediği yöne gider ve trafiği alt-üst edebilir. Hatta ters yola girer, ikaz edince de “eee ne var bunda” der gibi tepki gösterir. Bize yakışmayan şeyler.
Örneğin şehrin göbeğinde Bankalar Caddemiz var. En işlek caddemiz. Buraya çıkan ara yolların hepsinden sürücüler istedikleri yöne gitmek için trafik canavarı oluyorlar. Trafik Komisyonu da fırsat veriyor. Hiç bir çıkışta sağa veya sola dönüş yasağı yok. Adam çıkışta sağa dönse yirmi metre sonraki ışıktan rahatça ve nizami bir şekilde dönüp gelecek. Ama 20 metre gitmemek için uğraşa uğraşa sola girmeye çalışıyor. Trafik alt-üst. Arkasındaki araçlar kuyruk. Tabi orada sola dönüş yasağı levhası da yok.
Bankalar Caddesi sadece bir örnek. Şehrin bir çok yerinde durum farklı değil. Yetkililer kusura bakmasınlar kural koymamak için görmezlikten geliyorlar. Bırakın şehirleri, ilçelerde bile her isteyen istediği yere araç sürme yetkisine sahip değil. Ama Afyon’da her şey serbest.
Sayın yetkililer; Hiçbir şey yapamıyorsanız PTT ile ayakkabı tamircileri arasından, Otel Soydan aralığından, Ziraat Bankası aralığından, Numan Usta Lokantası’nın aralığından Bankalar Caddesi’ne çıkışlarda sola dönüş yasağı koyun ve en işlek caddede trafiği işletin kazaları da önleyin. Sadece dört tabela bu iş için yeterli.
Bir diğer sorun, şehir dışından gelen araçlar dolaşıp duruyorlar. Kaldırım kenarlarındakiler haricindeki kapalı otoparklara yönlendirme levhaları yok veya yetersiz. Sanki dışarıdan gelen misafirleri istemiyor gibi bir halimiz var. Bir an için kendinizi şehri bilmeyen birisi olarak kabul edin ve Ankara yolundan girip, çarşıda bir yere park edip, yemek yiyip, alış veriş yapacaksınız. Yüksek ihtimal şehre girdiğinize pişman olursunuz.
Bana göre trafik konusu ciddi olarak masaya yatırılmalıdır. Biraz zor görünse de şehirde yaşama bilincini insanımıza öğretmeliyiz.
Yazılanlar hoşunuza gitmeyebilir ama bunlar gerçek. İspatı da işte orada: Caddeler, sokaklar.
Kazasız günler dileğimle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti