Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TÜRKLER VE MÜSLÜMANLAR

Dünyada Müslüman ülkelerin durumları malum. Her taraf yangın yeri.
Bir çoğunun yönetimleri kendilerinden değil. Haçlı zihniyetin müslümanları içeriden ele geçirdikleri anlamına geliyor.
Türklerin gücünün zayıflaması ve oraları terk etmesinden bu yana İslam dünyası özellikle Ortadoğu ateş çemberi haline gelmiştir. Suriye, Irak, İran yıllardır kan gölü. İsrail’in Gazze’de yaptığı ortadadır. Diğer bölgelerde de aynı durumlar mevcuttur. Bakınız Azerbaycan ve İran geçinemiyor. Azerbaycan -Ermenistan savaşında İran Ermenistan’ı destekliyor. Çok tuhaf değil mi?
Bunun sebeplerinden birisi de İslam ülkelerinin büyük kısmının uzun süre İngiliz ve Fransızların himayesinde kalmış olmalarıdır. Çünkü adamlar dünya dengeleri ile ilgili hiçbir zaman hedeflerinden vazgeçmediler. Müslümanları hakir görme alışkanlıkları hedeflerini perçinlemiştir.
Evet bir dönem de Osmanlı kontrolünde kalmışlardır. Ama ecdadımızın adalet ve insanlık anlayışı insan hakları öncelikli olduğu için çok zamanda sırtımızdan hançerlenmişizdir.
Son yarım yüzyılda ise Amerika’nın ve Avrupa ülkelerinin özellikle Türkiye’yi de hedef alan bölgede ayrı bir devlet kurdurma hedefleri yüzünden sürekli kan akmakta ve canlarımız gitmektedir. Bölgeyi rahat bırakmayacakları da kesindir. Türkiye’nin hem kendisi, hem de bölge devletlerinin toprak bütünlüğünü korumak için verdiği zorlu mücadele çok manidardır.
Biz Türklere gelince; Ecdadımızın gerileme döneminden başlayarak sosyo ekonomik sebepler başta olmak üzere birçok sebeple uzun yıllar darmadağın olmuşuz. İslamın bayraktarlığını yapmış bu büyük millet bütün unsurları ile teslim olmama ve ayakta kalma mücadelesi vermiştir. Özellikle Çanakkale ve Kurtuluş savaşları Türkün varlık yokluk mücadelesi olmuştur.
Son yıllarda devletler arasında bloklaşma gereği Türk devletlerinin de bu yöndeki çabaları çok önemlidir. Türk Devletleri Teşkilatı çalışmalarını sürdürmekte ve giderek genişlemektedir.
Umarım bu teşkilat fiiliyata dönüşür, Türk birliği kurulur ve Kızılelma ülküsü gerçekleşir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti