Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÜRETİM VE İSRAF

 

Değerli dostlar; Yurt dışı programlarım nedeniyle yazılarımıza iki haftadır ara vermek zorunda kaldık. İzlenimlerimizi ilk fırsatta paylaşmak ümidiyle bu gün çok önemli bir konuyu yazalım istedim.

Üretmek  zorundayız. Tarımsal üretimi, sanayi üretimini, teknoloji üretimini artırmak zorundayız. Buğdayı, arpayı, nohutu, ayçiçeğini, pancarı, patatesi, fındığı, mısırı üretmek zorundayız. Makinayı, otomobili, kamyonu üretmek zorundayız.

Üretim ve tüketim dengesizliği içerisinde olduğumuz gerçektir. Yeterince üretemediğimiz gibi çılgınca tüketiyoruz. Alışkanlıklardan vazgeçmek elbette zor. Ama yabancıların ürettiklerini yoğun bir şekilde tüketmemiz doğru değil. Esas büyük problem çok büyük bir israfın içinde olduğumuzdur. Komşuda var bizde neden yok anlayışı var ya!

Büyük tehlikelerden birisi de mevcut sanayi tesislerini yeni neslin devam ettirmekte isteksiz olmasıdır. Çocuklarımızın çoğunluğu gece gündüz takip ve çalışmayı göze almamaktalar. Hafta tatili ve yıllık tatilleri bol olan işleri tercih etmektedirler. Onları da bu hale bizler getirdik.

Köylerdeki gençlerse tarlaları ve hayvanları bırakıp düşük ücretle de olsa şehirlerde yaşamak istemektedir. Onları suçlamıyorum çünkü köylerde hayat çok kolay değildir. Yeterli kazanç olmaması yanında çocuklarının geleceğini düşünmek zorundalar. İnsanımızı doğduğu yerde doyurmalıyız. Topraklarımıza da sahip çıkmalıyız. Topraklarımızı bırakmayalım.

Emperyalist sistem, önce çiftçiliği hakir meslek gösterdi, sonra köyler boşaldı. Ardından dünyayı kendi gıda-tohum terör imparatorluğuna bağladı. Şehre göçen de tüketim hastası oldu. Hazırlığı, altyapısı ve fiziki durumu yeterli olmayan şehirlerimize gelen göç, sosyal problemleri de beraberinde getirdi. Hesapsız, özentiye dayalı yaşantı hevesi  ailelerin dağılmasına sebep oluyor.

Üretemezsek sosyal ve ekonomik olarak emperyalist güçlerin oyuncağı olur, onların ürettiklerine muhtaç oluruz.

Muhterem okuyucum; Kısacası üretmek zorundayız. Tarımsal üretimi, sanayi üretimini artırmalıyız. Teknoloji üretmeliyiz.

Dahası, büyün bunları yapmak için İNSAN üretmeliyiz. Ama Üretken, verimli, çalışkan insan üretmeliyiz.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti