Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÜRETİM VE İSRAF(2)

 

Geçen haftaki yazımızda üretimi artırmamız ve israftan kaçınmamız gerektiğini yazmıştık.

Gelen olumlu tepkiler ve neden üretimi artıramadığımız konusundaki sizlerin tespitleri ve haklı dertlenmelerini  aldık.

Bunların bir çoğu üretimin yeterince desteklenmediği, ürünün veya mamulün satış fiyatlarının düşük, girdi maliyetlerinin yüksek olduğu yönünde yoğun yorumlar oldu.

En iyi bilen yaşayandır denir ya, tabi ki bu tespitlere katılıyoruz. Tarım arazileri bizden daha küçük olan bazı ülkelerde bizden daha çok üretim yapıldığını biliyoruz. Sanayi üretimlerimiz de böyle. İNSAN üretimimiz yani yetişmiş insan gücümüze sahip olamadığımız da gerçektir.

Biz bu konuları okuyucumuzla paylaşırken  İSRAF’la ilgili sosyal medyadaki paylaşımlar tespitlerimizi doğruladı. Örneğin Rize valisinin 18 Milyonluk makam aracı gündemde. İtibardan tasarruf olmaz diye düşünenler olabilir. Ama sadece gösterişle de itibar olmaz diyelim. Bu sadece bir örnek. Ama bunlar iyi örnek değildir.

Genelleme yaptığımızda özellikle kamudaki israf görmezden gelinemez. Liyakatsiz insanları bir göreve atamak ta israftır. Bu konudan da bir örnek verecek olursak, bir Milli Eğitim müdürü bu şehrin eğitimini 12 yıl heba etti, çocuklarımızın geleceği karardı. Değişince herkes nefes aldı.

Bunları söylemeyecek miyiz!

Yalan mı, uydurma mı, iftira mı? Hayır.

Teknik bir göreve örneğin saymanlığa veya muhasebe müdürlüğüne sadece İmamlık yapmış diye atama yapılırsa israf değilse nedir. Birilerinin hoşuna gitmeyecekse de yönetici verdiği kararlarla vebalde olduğunu düşünsün ve kendini düzeltsin. Yazdıklarımla bir siyasi görüşü veya kişiyi kastetmiyorum. Her dönem gerekli olanlardan bahsediyorum. Çok şükür ki bundan on yıl önce de çok net ifade etmişiz, şimdi de ediyoruz! Liyakatsiz idareciler memlekete ancak vakit kaybettiriyor.

Çünkü, Yüce dinimizde; “İş ehline verilmezse kıyamet yaklaşmış demektir” buyruluyor. Eşeği mektep müdürü yaparsan, dershaneyi ahıra çevirmesine laf edemezsin.

Sonuç olarak, İnsanlar verdikleri vergilerin faydalı yerlerde kullanılmasını istiyorlar. Birilerinin hava atması veya lüks yaşamaları için değildir.

İsraf etmeyelim.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti