Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

UZUN ÇARŞI, TRAFİK, TEK YÖN VE KURALLAR

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında emeği geçen herkese teşekkür etmiştik. Bu konuda bir noktayı kendimizce eksik görünce bugün ekleme gereği duyduk. Etkinliklerde halk oyunları festivalinden, gelen konukların ikramlarına kadar, Mehteran gösterilerinden, şehrin bayraklarla süslenmesine kadar pek çok alanda çaba gösteren Afyonkarahisar Belediyesi’ni Zafer Haftası’ndaki performansından dolayı kutlamazsak haksızlık etmiş oluruz.
Bu yıl ki Zafer Haftası etkinlikleri Valilik’ten, Belediye’ye, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden sivil toplum kuruluşlarına kadar, omuz omuza verildiğinde işlerin daha güzel ve daha kolay olduğunun bir göstergesi oldu. Herkesi kutlarız.
***
Bunca hengamenin içerisinde Uzun Çarşı’daki yeniden düzenleme çalışmaları da Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tamamlandı. Uzun Çarşı artık daha güzel. Elbette bunun bir ceremesi oldu ama, ortaya çıkan sonuç şehrimiz açısından son derece sevindirici… Uzun Çarşı meselesini daha detaylı bir şekilde işleriz inşaAllah.
***
Bugün Uzun Çarşı ile bağlantılı olarak şehir içi trafik meselesine bir kez daha dikkat çekmek isteriz. Yanda birkaç kare fotoğraf görüyorsunuz. Geçici süreliğine trafiğe kapalı bulunan Uzun Çarşı’da kaldırımlara park etmiş olan araçların fotoğrafları bunlar… Avrupa medeniyeti görmüş gurbetçi hemşehrilerimizi fotoğraflarda görülen medeni (!) tavırları nedeniyle tebrik ediyoruz. Avrupa’da yaşadıkları memleketlerde böyle bir davranışta bulunsalar başlarına neler gelebileceğini hepimiz biliyoruz.
Ama burası Afyon; dörtlüleri yaktın mı herşey serbest ne de olsa!…

Dedik ya, Uzun Çarşı geçici olarak trafiğe kapalı şu günlerde… Önümüzdeki günlerde trafiğe açılıp açılmayacağını şimdilik bilmiyoruz. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Esnafımızla istişare edeceğiz, trafiğe açılıp açılmayacağına öyle karar vereceğiz” demişti açıklamalarında.
Uzun Çarşı esnafımızın bir kısmı trafiğe kapalı kalmasından yana iken bir kısmının bu fikre karşı çıktığını biliyoruz. Ama hemşehrilerimizin çoğunluğunun Uzun Çarşı’nın trafiğe kapalı olmasından yana olduğunu gözlemliyoruz.
***
Afyonkarahisar’ın şehir içi trafiği kelimenin tam anlamıyla “ömür törpüsü” haline gelmiş durumda. Afyonkarahisar Belediyesi ile şehrin tüm kurumları, Valilik, Emniyet, Trafik Komisyonları, yetki her kimde ise bu işi daha da ötelemeden ele almalı artık. Tek yön uygulaması başlayacaksa başlamalı, hangi caddeler trafiğe kapatılacaksa kapatılmalı, tek yön uygulaması nerelerde uygulanacaksa karar verilmeli.
Hatta ve hatta toplu ulaşımla ilgili, minibüslerle ilgili, park yasakları ile ilgili radikal kararlar alınmalı.
Zira bu terazi artık bu ağırlığı çekmiyor. Bu yollar bu trafiği kaldırmıyor. Kuralsızlık insanları çileden çıkartıyor.
Yandaki fotoğraflarda olduğu gibi, her dörtlüyü yakan her yerde durmamalı. Her durak yeri park alanı olarak kullanılmamalı. Kaldırımlar araçların değil, yayaların olmalı. Yol kenarlarındaki “park yapılmaz” levhaları süs olmaktan çıkartılmalı. Milyonlar harcanarak kurulan şehir içindeki elektronik denetleme sistemleri devreye alınmalı.
Trafik polisleri ve trafik zabıtaları tıkanan kavşaklarda “seyirci” olmaktan çıkarılmalı.
Tüm bu saydıklarımızı Afyonkarahisar’ın cadde ve sokaklarında gününü geçiren herkesin bildiğinden eminiz. Yine eminiz ki ilimizin yetkili isimleri de bu tablonun farkındalar. Ama gereği her nedense yapılmıyor.
Kimileri bu noktada siyasilere kabahat buluyor. “Esnafı, vatandaşı sıkıştırmayın” talimatı olduğundan bahsediliyor. Esnaf ve vatandaş asıl bu kuralsız yaşam içerisinde sıkışmış durumda. Kurallar uygulandığında yaşam bugünkünden daha rahat ve kolay olacaktır.
Deneyelim, görelim…

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Bence uzun çarşı da araç olmaması gerekir çarşının ahengi bozulmadan böylesi gayet iyi.Lakin trafik,araç park yeri sadece Afyon’da değil tüm illerde sorun bence.Herkes nereye gidecekse araba hemen yakınımda olsun istiyor,yok öyle bir dünya.Kapalı otoparklar çok olmalı ama şehir buna elverişli ise….

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti