Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

VARLIK ŞIMARIKLIĞA DÖNMESİN

Bildiğiniz gibi şehrimizle ilgili tespitlerimizi, eksiklerimizi önerilerimizle beraber bu köşede sizlerle paylaşıyoruz.
Bu defa daha farklı bir konuyu gündeme getirelim.
İlimiz ekonomisi daha çok ticarete dayalı.
Ticaret ağırlıklı şehirlerde çocuklar, ticaretin yavaş olduğu, kırsal, işçi veya memur şehirlerinde yetişen çocuklara göre dede veya babadan kalma düzene güvenip çok okumuyorlar. Kısa yoldan ticarete giriyorlar.
En azından canlarını sıkıp, ciddi meslek edinebilecekleri iyi okullarda eğitim almıyorlar.
Bunun sebep olduğu olumsuzluklara, istisnalara da saygı duyarak ve genelleme yaparak kısaca girelim.
Son aylarda bu şehirde zengin çocuklarının, imkanların verdiği rahatlıkla ve kuralsızlıkla sebep olduğu kazalarda onlarca can gitti. Bu kazaların büyük çoğunluğu kırmızı ışık ihlaliyle çarpma sonucu ölüme veya ağır yaralamaya sebep olma. Kazanın verdiği hasarla ömür boyu yaşayacaklar da var. Suçsuz gençleri, sevdikleri ile beraber hüzne sürüklediler. Aileleri başta olmak üzere bütün sevdiklerinin ömür boyu hakkına girdiler. Bu çok ağır vebaldir. Bir aralar bıçak terörü, şimdi de trafik terörü.
Demem odur ki; Afyonlu esnaf ve İşadamları olarak çocuklarımıza sabırlı olmayı, hakkı, hukuku, başkalarının haklarına saygılı olmayı, hoşgörüyü öğretmeliyiz. Varlığın şımarıklığa değil olgunluğa dönüşmesi gerektiğini idrak ettirmeliyiz. Garibanların da insan olduğunu, şehre dışarıdan gelen öğrencilerin birçoğunun çok zor şartlarda okumaya çalıştıklarını, yeşil ışıkta geçmelerinin onların da hakları olduğunu anlatmalıyız. Kısacası kırmızı ışıkta beklemeyi öğretmeliyiz. Elbirliği ile şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Korkulan şehir değil, sevilen şehir olmalıyız. Şehrimiz güzelliklerle anılsın. İyi anılmıyoruz bilginiz olsun.
2021 yılında Türkiye’de trafik kazalarında ölen sayısı 2.500-3.000. Belki üç-beş misli de sakat kalan vardır. Yani aileleriyle birlikte etkilenen, üzülen sayısı 50-100 bin. Tespitlere göre kazaların yüzde doksanı sürücü hatasından.
Kısacası, İşin içinde cana kıymak var. Birazda olsa muhasebe yapalım derim. Varlığınızı insanların canını yakma ve üzme aracı olarak kullanmayınız. Her şey para değil.
Bu konuda kampanyalar yapılabilir. İdarecilere duyurulur. “Trafikte saygı”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti