Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZEYBEK’LE CANLI VE YERİNDE ANKET ÇALIŞMASI

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

Afyonkarahisar Belediyesi Basın Birimi emektarlarından Satılmış Akkaş aradı dün sabah. “Abi müsaitseniz Başkanım Belediye’ye davet ediyor” dedi. İçimden “Hayrolsun inşallah” derken, “Müsaitim kardeş geliyorum” dedim. O sırada Başkan Zeybek’in “Bekliyoruz” sesini duydum geriden.
Kısa bir süre sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı makamına vardığımızda bizimle birlikte bazı gazeteci arkadaşlarımızın da orada olduklarını gördük. Kısa bir hal-hatır faslından sonra “Hadi gidiyoruz” dedi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek.
Saat sabahın 09.30’u… Konu ne, nereye gidiyoruz bilmezken Başkan Zeybek açıkladı durumu; “Ambaryolu’nda tek yön uygulamasına geçiyoruz. Esnaflarımız kaldırımların genişletilmesini istiyorlar. Biz daha geçen yıl Ambaryolu’nun kaldırımlarını yenilemiştik. Şimdi kaldırımları yine yapmaya kalkarsak tepki göreceğiz. Ama esnafımız da yapılmasını istiyor. Şimdi hep beraber Ambaryolu’na gidiyoruz. Esnafın görüşünü birlikte alacağız. Yapılsın derlerse kaldırımları yenileyeceğiz. Kalsın derlerse dokunmayacağız” dedi.
Düştük yola… Ambaryolu esnafının bir kısmı dükkanlarını yeni açıyor, bir kısmı dükkanını açmış içeride kahvaltısını yapıyor. Kadınana heykelinin bulunduğu kavşaktan Jandarma istikametine doğru “Selamınaleyküm” diyerek dükkan geçmeden başladık esnaf ziyaretine…

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

 

GERÇEK KATILIMCI DEMOKRASİ

 

“Katılımcı demokrasi” tabirinin birebir karşılığını gördük böylelikle…
Ambaryolu esnafının büyük çoğunluğu kaldırımların genişlemesinden yana.
Yoldaki çalışmalara, düzenlemelere karşı çıkan yok. Ambaryolu esnafı çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyor. “Başlamışken asfaltı, kaldırımı, aydınlatması hepsi dört dörtlük olsun” diyor pek çoğu. “Uzun Çarşı vizyon proje olarak çok güzel oldu. Ambaryolu da Uzun Çarşı gibi olsun” diyen esnaflar olduğu gibi, “Standart cephe, standart tabela düzeni” isteyenler de var. “Ambaryolu’nda da aydınlatma direkleri Uzun Çarşı ve Ordu Bulvarı’ndakiler gibi olmalı” diyenlerin sayısı da oldukça fazlaydı. İşi daha ileriye götürüp Ambaryolu’nun tamamen trafiğe kapatılmasını önerenler de oldu.
Bazı esnaflar Belediye’ye ulaşamamaktan şikayet etti. “Çalışmalar başladığından beri kaç defa arıyoruz şu caddeyi sulayıverin, toz kalkmasın diye. Ama kimseye ulaşamıyoruz” diye şikayetlerini Başkan Zeybek’e aktaran esnaflar, “Başkanım biz deyince olmuyor ama siz bugün geleceksiniz diye yarım saatte 2 kere suladılar” diyerek sitemlerini ilettiler. Durumu birim müdürlerine aktaran Başkan Zeybek, “Caddenin 2 saatte bir sulanması” talimatını verdi.
Evi Ambaryolu caddesi üzerinde bulunun Belediye Basın biriminin bir diğer emektarı Baki Deveci de “canlı anket” sırası evinin önüne geldiğinde Başkan Zeybek’in karşısına dikildi ve “Başkanım ben de bir Ambaryolu sakini olarak kaldırımların genişletilmesini istiyorum” dedi. Başkan Zeybek Baki Deveci’nin oyunu geçerli saymadı.
Saat 09.30’da başlayıp saat 12.00’de sona eren ve çetelesini bizzat bizim tuttuğumuz canlı anketin sonucunda 97 dükkan ziyaret edildi. 81 kişi kaldırımların genişletilmesi ve yeniden düzenlenmesini isterken 12 kişi “Gerek yok” dedi. 5 kişi ise çekimser kaldı.

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

“BEN SANA OY VERMİYORUM AMA SEVİLİYORSUN BAŞKAN”

 

Ziyaretler sırasında Ambaryolu’nda dükkanı bulunan CHP eski İl Başkanı Veteriner Nevzat Ercan’ı da ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Ercan arasında neşeli bir muhabbet geçti. “Uzun Çarşı gerçekten güzel oldu” diyen CHP eski İl Başkanı Nevzat Ercan, “Seviyoruz seni Başkan. Ben oyumu sana vermiyorum ama bizim mahalleden çok oy alıyorsun. Şu bizim mahallenin asfalt işini de bir çözüver artık” dedi. “Neresiydi” diye soran Başkan Zeybek’e, “Yeşilyurt Mahallesi Akasya Sitesi’nin orası” cevabını veren Nevzat Ercan, “Şimdiden sana hayırlı olsun” diyerek uğurladı Başkan Zeybek’i…

 

HASAN BASRİ’DEN MESAJ: ÖLMEDİM YAŞIYORUM

 

Afyonkarahisarlılar’ın yakından tanıdığı Hasan Basri uzun süredir piyasada görünmüyordu. Başkan Zeybek’in Ambaryolu’ndaki “katılımcı demokrasi anketi” sırasında Hasan Basri de kendini gösterdi. Elinde çevreye müzik yayını yapan cihazıyla birlikte Zeybek’in yanına gelen Hasan Basri, “Başkanım beni öldü diyorlarmış. İçerdeydim yeni çıktım. Allah kimseyi içeri düşürmesin. Bu vesile ile beni sevenlere mesaj gönderiyorum. Ölmedim yaşıyorum. Oylar sana. Benim evde kömür yok. Yarın yanına geleceğim” diyerek isteklerini ardı ardına sıraladı.
Başkan Zeybek’in “Boşver sen Hasan keyfine bak” sözleri üzerine müzik aleninin sesini açan Hasan Basri Başkan Zeybek’e “Seçimler hayırlı olsun, oylar sana” dedi ve Ambaryolu’ndaki turuna devam etti.

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

“TEK YÖN UYGULAMASINA HER TARAFTA BİRDEN BAŞLAYAMIYORUZ”

 

Gazeteciler olarak Başkan Zeybek ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’a ısrarcı olduk. “Tek yön uygulamasına madem geçeceğiz, parça parça değil, tüm güzergahlarda birden girelim. Öleceksek bir kez ölelim” dedik. “Siz zaten bu riski aldınız, her caddede uygulama değiştiğinde yeniden sıkıntı yaşamayalım” diye ısrar ettik.
“Trafik Komisyonu karşı çıkıyor” diyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Minibüs güzergahlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Trafik Komisyonu büyük karışıklık olur diyor. Hepsine birden girmemiz zor” yanıtında bulundu.

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

BAŞKAN VATANDAŞTAN “SABIR” BEKLİYOR

 

Yapılan çalışmalar kapsamında Afyonkarahisarlılar’dan “sabır” isteyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şöyle devam etti:
“Vatandaşımızdan sabır rica ediyoruz. Bu çalışmaları kazmadan, sökmeden, toz çıkarmadan yapmanın bir yolu ne yazık ki yok. Bunları yapmak zorundayız. Gazlıgöl Caddesi’nde yeni su borularını döşüyoruz. Tüm boruları gerekli testleri yaptıktan sonra döşedik. Eğer bunu yapmasak en küçük bir basınçta su hatları patlayacak ve yeniden kazmak zorunda kalacağız. Hal böyle olunca çalışma uzuyor. Milli Birlik Caddesi’ndeki su hatlarını da yenilemek istiyorum. Ama caddenin altında yer kalmamış. 8 tane ayrı elektrik hattı geçiyor. Caddeyi kazamıyorum. Vatandaşın sabredeceğini bilsem Milli Birlik caddesinin altını tamamen tünel sistemine geçireceğim. Oranın alt yapısını yenileyeceğim ama, insanımız sabretmez. Bu caddeyi gece asfaltladık, 24 saatte işi bitirdik. Vatandaş 2 gündür trafik kapalı diye bana telefon açtı.”
Çöp toplama konusundaki aksaklıklar ve çöp konteynırlarının yeniden konulması ile ilgili istekleri hatırlattığımız Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hemşehrilerimiz çöp çıkarma saatlerine riayet etse sorun yaşanmayacak. Yeniden çöp konteynırlarının konulması isteniyor ama hiçbir esnaf dükkanının önüne konulmasını istemiyor. Caddelerde konteynır koyacak yer yok. İçindeki çöpü yakıyorlar. Bunun gibi sıkıntılar var. Mesela Yeşilyol’da yer altı çöp konteynırları vardı, iptal ettik. Hepsi fare yuvası olmuş. Çöp toplama daha çok riayet edilirse şikayetler azalır” dedi.

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

 

BAMBAŞKA BİR AMBARYOLU GELİYOR

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile geçen yarım günün ardından Ambaryolu’nda çalışmaların bir süre daha devam edeceği sonucuyla gazetemize döndük. Afyonkarahisar’ın şu an en işlek ve ticaret açısından en canlı caddesi konumunda bulunan Ambaryolu ya da diğer ismiyle Kadınana Caddesi’nde çalışmalar tamamlandığında asfaltı, kaldırımları, aydınlatma sistemleri, oturma grupları ve belki de standart cephe ve standart tabela uygulamaları ile modern bir görünüm hakim olacak. Afyonkarahisar trafiği üzerini tapsamlı çalışmaları bulunan, tek yön uygulaması ile ilgili aylarca kafa yoran Halil İbrahim Baykara ağabeyin dikkat çektiği bisiklet yolları gibi detaylar da unutulmazsa Ambaryolu Afyon’un vizyon caddelerinden birisi olmaya aday. Haydi rast gelsin…

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

Zeybek’ye canli ve yerinde anket calismasi

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti