Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

AFYONKARAHiSAR DEVLET HASTANESİ

Nerdeeen nereye! 2000 öncesi yıllarda bıçak parası yüzünden hastanede rehin kalan insanları, bir fıtık ameliyatı olmak için evindeki tek sağımlı ineğini satmak zorunda kalan gariban insanları asla unutmadım.
Kim ne derse desin iki binli yıllardan sonra Türkiye sağlıkta çağ atladı.. Sağlık hizmetlerinde çağ atlama merhum MHP’li sağlık bakanı Osman Durmuş’la başladı ve AK PARTİ iktidarı ile zirve yaptı.
Bu günkü Türkiye bir çok alanda bir çok Avrupa ülkesinden ileri durumda.. İlk akla gelen Kalp ve Damar Cerrahi, Organ Nakli, Diş, göz ve Ortepedi sahasında.. Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Aile hekimliğinde AB ülkeleri Türkiye ile boy bile ölçüşemez. Bunları öyle âfaki olarak yazmıyorum 2008 ile 2012 yılları arasında Avrupa’da bulunmuş birisi olarak bunlar bizzat gözlemlerime dayanıyor. Yurt dışında kalan gurbetçilerimiz zaten bu durumu çok iyi bilirler.
Dişçi Ahmet Karayiğit’inden, Mete Tan’dan, İsmet Attila’sından, Halil İbrahim Özsoy’dan, Abdülkâdir Akçan’ına kadar bakanlık yapan hemşerilerimizim hepsinin Afyonkarahisar’ımıza büyük hizmetleri olmuştur. Fakat Bakan Veysel Eroğlu bunların hepsini geçmiş ve ilimize en çok hizmet eden bakan unvanını hak etmiştir. Bu bağlamda ilimizdeki sağlık hizmetlerinin gelişmesinde elbette Sayın bakanımız Veysel Eroğlu Beyin çok önemli katkıları olmuştur. Hepsinden Allah razı olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum.
Gerek bir gazeteci olarak, gerekse müdürlüğünü yapmakta olduğum Özel Genç Kalemler Sağlık Meslek lisesinin müdürü olarak ve gerekse bir hasta olarak çok sayıda Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ve Hastane başhekimi ile tanıştık, muhatap olduk. Hatta zaman zaman öğrenci stajları yüzünden münakaşalarımız bile oldu. Bu arada merhum Ayhan Erenoğlu’nu rahmetle anıyorum ruhu şad olsun. Bu arada genel sekreter olarak görev yapan Fikret Başkan ve Murat Çağlayan’ı da burada saygıyla anıyorum. Her ikisi de nezih ve çok çalışkan insanlardı.
Bunca başhekim içerisinde şu anda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Baş Hekimi olarak görev yapan Mehmet Duran’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Mehmet Duran öncelikle bir insan sonra bir hekim sonra da bir idareci olarak işinin hakkını veren ve benim sık sık dile getirdiği gibi “İşini ibadet aşkı ve anlayışı” ile yapan bir insan. At sahibine göre kişnermiş derler, doğrudur. Baştaki idareci, idareci olunca onun bu anlayışı hastanenin tüm birimlerinde ve çalışanlarında kendini gösteriyor. Temizlikçisinden, hemşiresine, güvenlikçisinden, hekimine kadar her kes işini dört dörtlük yapıyor. Hastanede ilk göze Çarpan temizlik ve hijyen hani derler ya “bal döksen yalanır” işte aynen öyle bir şey..
Bu Covit 19 virüsündeki yoğunluk ve onca sıkıntı bile verilen hizmetlerin kalitesini düşürmemiş. Bu memnuniyeti Afyonlu hemşehrilerimizden ayrıca sık sık duyduğumuzu da burada belirtelim.
Ayrıca 05 Aralık 2012 Cumartesi günü eşimle benim muayenemi ve tedavimi yaparken gerekli hassasiyeti gösteren Dr. Figen Kol Hanımefendiye hemşire Köksal Tarlacı beye ve Neriman Taş’ hanıma ve diğer isimlerini bilmediği teknisyenlere ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
Konu Sağlık kurumlarımız ve çalışanlarımız olunca Merkez 16. Nolu Sağlık Ocağında çalışan aile hekimimiz Dr. Esin Gürcan’ın iş ahlakı, çalışma anlayışı ve çok başarılı bir hekim olarak her türlü övgüyü hak ettiğini de belirtmeden geçemeyeceğim.
Bu arada Üniversite Hastanemizinde çevremizdeki üniversite hastanelerine göre çok başarılı hizmetler verdiğini ve yurdumuzdaki sayılı üniversite hastanelerin başında geldiğini burada kısaca belirtelim ve bu hizmetlerin ayrı bir köşe yazısı konusu olduğunu da belirtmiş olalım.
İşin özü biz Afyonkarahisarlılar olarak sağlık alanında çok şanslı insanlarız. Bizi bu bakımdan şanslı kılan insanlara özellikle sağlık çalışanlarına burada ayrı ayrı tüm hemşerilerim adına teşekkür eder saygılar sunarım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti