Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

En Büyük Türk Atatürk – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 11 Kasım 2010 Perşembe 02:00:00
  Aşık Veysel en büyük Türk Atatürk diyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 72. ölüm yıl dönümünde saygı sevgi ve özlemle anıldı.
ABD’de Kentucky Üniversitesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Arnold Ludwing’in 18 yıl süren “20. yüzyıldaki 377 lider arasında siyasi büyüklü cetveli” adlı araştırması sonunda 37 puan üzerinden 31 puanla Atatürk birinci olmuştur. UNESCO Atatürk’ün doğumunun 100. yılı 1981 yılını Atatürk yılı olarak ilan etmiştir.
Biz öğrenciyken köylere öğretmen göndermekte problemleri Tayland Orta Öğretim Müdürü Konferans Salonu’nda Tayland neresidir biliyor musunuz diye sordu kimse bilemedi. Tahtaya ülkesinin haritasını çizdi. Biz Atatürk’ü örnek alarak özgürlüğümüze kavuştuk dedi. Cebinden bir fotoğraf çıkardı, fotoğraf Atatürk fotoğrafıydı şiddetli bir alkış aldı. Atatürk Kurtuluş Savaşları (Anadolu ihtilali) ile esaretin zincirlerini kırmıştır. Nerede özgürlük mücadelesi varsa, orası mutlaka Atatürk’ün özgürlük mücadelesinden örnek alarak başarıya ulaşmıştır. Gerçekten Atatürk ufkun ötesini görebilen evrensel bir liderimizdir. Onunla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Sevgi saygı özlemle anıyoruz. Atatürk hayatını ulusuna adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda Türk Milleti’nin aydınlık kaynağı olmuştur. Atatürk hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir diyor. Mehmetçik için sana dar gelmeyecek mezarı kimler kazsın, gel seni tarihe gömelim desek tarihe sığmazsın diye şairimizin sözlerini bende Atatürk için aynen tekrarlıyorum. Ulu Önder Atatürk Türk Milleti seni sevgiyle saygıyla özlemle anıyor. Gönlümüzde yaşıyorsun.
Aydınlattığın yolda yürüyoruz. Cumhuriyeti koruyacağımıza söz veriyoruz. Sen en büyük Türk’sün Atatürk’sün.
Ruhun şad olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti