Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ

İCAT VE İMALÂTLARIMIN ÖZETİ

 

Türkiye çapında ve ilk olarak Afyonumuzda gerçekleştirilen üç imalâtta benim buluşlarım ve emeğim vardır. Bunları sıralarsak:
1- 1961’lerde Türkiye sınırlarına dikenli tel çekiminde kullanılan çelik BURGULU KAZIKların seri şekilde imalâtı. (Askeri Fabrikada.) Açıkladım. Sayısız.
2- 1971’lerde traktör pulluklarının ana gövdesi KIVRIKÇELİK OKLARIN (Kemer) her ebatta seri şekilde imalâtı. (Üç ortak şirket olarak.) Günde 8-10 Ton.
3- 1991’lerde hafriyat, maden ve mermer sektöründe kullanılan büyük lâstik tekerlekli iş makinaları için ÇELİK LASTİK KORUYUCU ZİNCİR in her ebatta seri şekilde imalâtı. (Kendi şirketimizde.) yapılmıştır.
Bu imalâtların yanında istenilen kalitede çelik dövme Çimento Fab.ları için iri özel civatalar, dövme çelikten vinç kancaları, top çeki halkaları v.s. her türlü sıcak dövme işleri yurdumuzun çok yerlerine sipariş üzerine yıllarca yapılmıştır ve halen de muhtelif firmalarca bazı imalâtlar devam ettirilmektedir.
Bu imalâtların her birinin ayrı, ayrı hikayeleri vardır. Her biri sayfalar kaplar. İstenirse yazar, anlatır, tafsilâtlı izah edebilirim.
Herhangi bir şeyin meydan gelebilmesi için bilgi, zaman, zemin ve maddi gücün bir araya gelmesi lazım. Mevlâ nasip etti biz bunları bir araya getirerek bir şeyler yapmaya çalıştık. Reklâm düşünmedik, güzel Afyonumuzun geçmişi ile alâkalı teknik bir konudur.
Bilgilerinize sunarım. Hoşçakalınız.
20.02.2021

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti