Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

KOLAYLAŞTIRALIM ZORLAŞTIRMAYALIM FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEĞİ BİLELİM

Mehmet Şenkaya 13 Haziran 2014 Cuma 03:00:00
  “30 Mart 2014 Yerel Seçimleri” yapıldı. Ufukta Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimleri var. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. Dediği gibi: “Hak şerleri hayr eyler / Ârif anı seyreyler / Zan etme ki gayreyler / Mevlâ görelim neyler. Neylerse güzel eyler “
Halkımız; Şehrimizin çehresini ve kaderini değiştirecek devasal projeleri Başkan Burhanettin Çoban’da gördü. Onun başarabileceği inancını tasdik etti, devam dedi. Sadece inanmak yetmiyor. İman, amelle neş vü nema buluyor. Helva yapmak için; un, şeker, yağ ihtiyaçsa, hazır. Plan var, İmkân da var. O halde, İşler; kolaydan zora, yakından uzağa doğru gerçekleştirmeye başlanmalıdır.
Yeni çıkan yasa ile Merkeze bağlanan: (Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık ) 10 Köy, kentin mahallesine katıldı. Haliyle belediyenin hizmet alanı genişlemiş oldu. Halk kitlesinin yaşadığı Yerleşim Yerini merkeze bağlayan en önemli unsur bahsi geçen yerin yakın ve ulaşımının kolay olmasıdır. Ulaşım önemli bir aktör.
Öyle ise; Öncelikle ulaşım sorunu halledilmeli daha sonra imar faaliyetleri yapılarak, yerleşim planı üzerinde çalışılmalıdır.
Şehrin önemli yerleşik alanı seçilen uydu kentte Yeni Otogar karşısına Toki 2012 Etabından sonra devam eden yeni Toki İnşaatı başlamak üzeredir. Uydukent‘in Hastane ve Otogar işlevi gören alanı itibar görmekte, şehrin yerleşiminde önem göstermektedir.
Anlaşılan o ki AKÜ ANS kampüsü ile Erenler-Bayatçık-İsmailköy-Küçükçobanlı Mahalleleri ile Uydu Kent 2. Bölgesi adı verilen Battalgazi- Ertuğrulgazi ve Dörtyol mahalleleri Çevre Yolu ile birbirine bağlanmış oluyor.
Hastane – Otogar’a giden Nedim Helvacıoğlu Caddesi üzerinden Selçuklu Mahallesini Asri Mezarlık- önündeki Turgut Özal Bulvarına bağlayacak Köprü hızla gelişen Uydukent ulaşımını kolaylaştıracaktır. Üniversite ile artan nüfusun ulaşımda etken olması zaman zaman bazı güzergâhlarda Trafikte aksama sorunu doğuyor. Çare mevcut yolları artırmak değil, alternatif olgular bulmaktır.
Bilindiği üzere YHT Sivas’ta kurulan Modern Travers Fabrikasında yapılıyor. Türkiye’nin Sivas’tan sonra 2. Travers Fabrikasının Şehrimizde bulunması malumlarımız.
Ayrıca; Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürlüğü ve Yol Atelyesi’nin ilimizde konuşlanmış olması büyük bir avantaj. Afyon’un da bundan nasibini alması kaçınılmaz bir fırsattır. “Ağlamayan çocuğa meme verilmez” Hiç değilse şehir bazında bazı hatlara raylı sistem kullanılarak banliyo trenle ulaşım sağlanabilir.
Harbiş-Fatih, Afyon Gar AKÜ- Özdilek yolu pekâlâ ulaşım yoğunluğu sıkıntısı olan bölgelerde Toplu Taşıma yapılabilir.
Bölge Müdürlüğü ile temas kurulursa; Belediye projesinde olmayan böyle bir sistem DDY kanalıyla hayata geçirilerek işlerlik kazanabilir.
Kapalı Pazaryerinin tamamlanması, bitişiğindeki “Park Alışveriş Merkezi” nin hayata geçirilmesiyle o alan bir canlılık kazanacaktır. “Şehir merkezinde gidecek bir yer yok” diyen halkımız Karayolları Parkı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istemektedir. Bundan sonraki hizmetler şimdiden başlanırsa bitecektir. Başlamak bitirmek demektir.
“Kolaylaştırın, zorlaştırmayınız” Hadis-i Şerif
İdrak ettiğimiz Berat gecesi ile beratımıza nail oluruz inşallah. Bu özel ve güzel günlerde
Rabbimiz Bütün Müslümanlara rahmet ve mağfiret etsin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER