Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

OLDU OLACAK KIRILDI NACAK !

Mehmet Şenkaya 13 Temmuz 2012 Cuma 03:00:00
  “Arsa kaybı olmasın yani yeşil alanlar, yollar açılmasın isteniyor. Biz de Belediye Meclisi olarak, ben Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olarak dönemimizde yeni bir Karaman, Cumhuriyet, Dervişpaşa, Dumlupınar Mahalleleri ortaya çıkarmak asla istemiyorum. Böyle bir şeyle anılmak istemiyorum. Çocuk oyun alanları çözülmüş, yolları istenilen genişlikte tutulmuş ve otopark problemi olmayan kentsel dönüşüm alanları yapmak arzusundayız..”
Belediye Başkanımız bu parlak fikirlerini keşke Müzeyi, Stadyumu, Hastaneyi Toki’ye vermeden önce açıklayabilseydi. Ama, yine de zararın neresinden, dönülse kârdır.
Sayın Burhanettin Çoban’ı alkışlamak lazım. Gerçeği dile getirmiş. Afyon’u seven bu havayı teneffüs eden herkesin yüzde yüz katıldığı bir düşünce. “Güneş balçıkla sıvanmaz” Doğru söze ne denir ?
Kıymetli olduğu kadar, herkesin pahalı olduğunu bildiği bu mahallelerin sokaklarından geçmek bile, insana sıkıntı veriyor. Halk otobüsleri, semt minibüslerinin, durakta, manevrada zorlandığı, halkın huzursuz olduğu yollar. Yığın yığın aralıksız bitişik betondan yüksek duvarlar oluşturuldu. Rant uğruna; fütursuzca kararlar alınarak, Apartman enflasyonuna gidildi. İnsan hayatı hiçe sayıldı. Bunun yükü (vebali) sebep olanların omuzlarında kaldı.
Parkı, Çocuk Bahçesi, Yeşil Alanı, Havuzu, Akıcı suyu, soluk alacak bir mekanı olmayan yer. El el üstünde, ev ev üstünde sıralanmış beton yığınları arasında adeta esir kalmış: “Can cana, cam cama” yaşamaya çalışan insanlar. Zavallı diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü; bunların çoğu, elit tabaka, imkanı olan varlıklı insanlar.
Buraların merkeziliği, çarşı ile iç içe olması, Afjet, doğalgaz vb. ısı ve diğer alt yapı sorununun çözümü, lüks binaların yapılması sonucu; eskilerin “Cingenler Mahallesi” dediği yerin, şimdi tercih edilir mekanlar alanına girmesini sağladı.
“Karayolları Bölge Şefliği” ile “Jandarma Bölge Komutanlığı”na kadar uzanan arazi Devletin ya da Belediyenin malı sayılır. Buralar, istenirse, resmen tasarruf edilebilir. Özel teşebbüs daima kazancını düşünür. Cazip yatırımların insanı uyarıcı etkisi vardır. Her kesimi heyecanlandırır ve yönlendirir.”
Başkanın özü sözü bir, samimi olduğu belli, anlaşılan o ki; Huzur arayan toplumu; Türkiye’nin yaşanabilir şehirlerinde olduğu gibi, rahatlatmak. Canına can katmak için; geniş, ferah meydanlar açmak istiyor. Parklarıyla, merak uyandıran değişik ağaçların, bitkilerin, hayvan heykellerinin, rengarenk çiçeklerin yer aldığı, büyük havuzlarında; kazların ördeklerin yüzdüğü, fıskiyelerle göklere yükseltilen su şırıltısıyla, sesli ışık huzmesi gösterisiyle yenilik getiren, tablosu ile halkın ilgisini çeken, çevreye canlı etkinlik katan; eğlenme, dinlenme amaçlı bir ortam hazırlamak, kazandırılmak isteniyor.
Belediye başkanından bunu duymak. Geleceğe ışık ve ümit veriyor. İnsanı mutlu ediyor. Şimdiye kadar hayal edilen; gerçekleşmesi zor bir düşünce değil. Hele Orman ve Su Bakanımız varken, herkesçe tasvip görecek bu ürünlerin teşhiri, havayı değiştirecek, halktan da dua alacaktır. Kentsel dönüşüm projesi içinde: Mutlaka Devasal Şehir Parkı yer almalı.
Böyle bir eseri imkan varken; yapmadan, geleceğe miras bırakmadan gitmek hem ayıp hem de çok yazık olur. Zira: “At ölür meydan kalır; yiğit ölür şan kalır.”
Konumuzu Ziya Paşa’nın veciz bir beytiyle bitirelim
“İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah
Doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah”
Hoşça Kalın, Cumanız mübarek olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti