Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

UZUNÇARŞI

Uzun zamandır süren ve sona doğru yaklaştığımız çarşı tadilatında projenin büyük bir kısmının tamamlandığını görmekteyiz. Emeğine geçen işçisinden ustasına, memurundan Başkanına, çarşı esnafı olarak teşekkürü bir borç biliriz.

 

Geçtiğimiz hafta başı kaldırım ve yol düzenlemesi gereği çarşımız trafiğe kapatıldı. Yapılan bu çalışmanın detayı ve ne kadar süreceği konusunda tarafımıza gelen soru ve talepleriniz karşılığında Sn. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sn. Burak Aydın’la birlikte bir görüşmemiz oldu.

Başkanımızı bilirsiniz inandığı yolda sağa sola bakmadan dümdüz giden biridir. Bizde sizlerden gelen istek ve talepleri dosdoğru kendisine aktardık.

 

 

Sorumluluğum gereği restorasyon konusunda görüştüğümüz konularda Başkanımızın bahsettiği konuları eksiksiz aktarmak mecburiyetindeyim.

 

Uzunçarşı yenileme projesi kapsamında Sn. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek yıllardır kimsenin görmediği yoğun bir tabela, trafik karmaşası içinde olan çarşımızın yeni düzene kavuşabilmesi için gereken herşeyi gece gündüz demeden yapmaya çalıştıklarını ve proje bittiğinde Afyonkarahisar merkezin yepyeni ve ayrı bir çekim cazibe merkezi olacağını projenin sonunda ticaretin artacağını ve yapandan Allah razı olsun denildiğinde bunun da kendisine en büyük ödül olacağını ifade etti.

 

Projenin ilk başladığı günden bugüne muvafakat konusuyla başlayan ve ilerledikçe devam eden sıkıntılardan da az olsa bahsetti.

 

Zeybek; Elimizden geldiğince bir proje onayı doğrultusunda hareket ediyoruz. Esnafımızdan talep geliyor doğalgaz isteniyor. Elbette alt yapıya girmişken bu talebede cevap veriyor projeye ekletiyoruz. Doğal gazı çarşıya getiriyoruz mecbur bunların bir bağlantı kutusu var. İki dükkan arasına bağlantı koyacağız esnafımız şikayet ediyor Başkanım bunu duvara koymayalım projeyi revize ediyor bağlantı kutularını yere kaldırımlara koyduruyorum. Eee Başkanım tam kapıdan çıkanca ben bu kapağa basıyorum… Halbuki en az 2 metre uzakta peki diyoruz bir daha yerini değiştiriyoruz. Aydınlatma direkleri koyacağız çarşıya akşamın ilerleyen saatlerinde Işıl Işıl olacak çarşı hava kararınca da esnafımız iş yapsın hemde güvenlikte sorunlar yaşamasında diye kontrol esnasında gidiyoruz, esnafımız diyor Başkanım tam benim kapının önüne direk koymuşsunuz koymayın…

Halbuki o direk iş yerinden 4,5 metre ileride peki diyoruz. Projeyi tekrar yenileyelim direkleri yerinde yeniden ölçüm yaparak iki dükkan arasında kalan hizaya alıyoruz tabii tüm bu vb. yenileme projede tadilata gitme işleri zaman kaybına neden oluyor.

 

Herşeye rağmen Allah’ın izniyle biz bu projeyi Zafer haftasından önce tamamlamayı planlıyoruz. Ve inanıyoruz ki bittiği zaman tüm Türkiye’de örnek güzel örnek bir proje olacak…

 

Uzunçarşı Restorasyon çalışmalarının diğer çarşı esnaflarından da talep gördüğünü Bedesten, Saraçlar, Kadınlar Pazarı ve Kasaplar Çarşısı esnafı tarafından da talep edildiğini söyleyen Sn. Belediye Başkanımız nasip olursa Uzunçarşıyı tamamladıktan sonra buralarında yapımını planladığını ifade etti.

 

Aslında tam da burada Turunçhanı esnafı olarak geçmişte imza toplayarak başvurduğumuz bizlerin talebini de yeniden hatırlatmak isterim ki yük üstümüzde kalmasın…

 

Uzunçarşıda peşi sıra dizilen 3 adet han bulunmaktadır.

Tarihi Köle hanı

Tarihi Turunç hanı

Tarihi Taş han

 

Bilindiği üzere Köle hanı restorasyonu devam ediyor. Taş Hanı ise daha önce de yapıldı yapılmayan eksik kalan yer Turunçhanı çarşımız şuan için çarşının Motorsiklet Parkı görevini yüklenmiş durumda…

 

40 yakın esnafın evine ekmek götürme telaşında olduğu çarşımız şuan bu durumda.

 

Geçmişte Vakıflar tarafından eksik ve hatalı çalışmalar sonucunda çarşı esnafı zor günler geçirmekte bu konuyla ilgili talebimizi Sn. Belediye Başkanımıza ilettik. Değerli Başkanımız ilk etapta Uzunçarşıyı tamamlayıp Keçeciler çarşısı ile birlikte bu yenileme çalışmasının mümkün olabileceğini ve konuyla ilgili çalışacağını belirtti…

 

Kıssadan hisse

 

Abdülkadir Geylani hazretlerine, (Siz ne mübarek bir zatsınız) demişler. (Nereden biliyorsunuz?) diye sormuş. (Herkes sizi methediyor, sizden söz ediyor) demişler. Buyurmuş ki: (Bu insanlar böyledir bugün severler yarın söverler. En iyisi bırak da biz insanlar için değil, Allah için kul olalım.)

 

İnancımızda yaşama gayretinde ki maksadımızda tam bu eksen de geçiyor.

 

Söz ise söylemek, Hakikat ise anmak gayretindeyiz.

 

Ne birilerine methiyeler düzmek ne de birilerine sempatik görünmek niyetindeyiz.

 

Sözün özü, elçiye zeval olmaz demiş atalarımız amacımız köprü olup sizlerden gelenleri gerekli mevkilere dosdoğru aktarabilmektir.

 

En baki muhabbet ve saygılarımla…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti