Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

HEKİMLİK ANDI

Hekimlik mesleği üyeleri arasına katıldığım şu anda, hayatımı insanlık yoluna adayacağımı açıkça bildiriyor ve söz veriyorum. Hocalarıma saygı ve gönül borcumu her zaman koruyacağıma, sanatımı vicdanımın buyrukları doğrultusunda dikkat ve özenle yerine getireceğime, hasta ve toplumun sağlığını baş görev sayacağıma, benden hizmet bekleyen kimselerin sırlarına saygılı olacağıma ve onları saklayacağıma, hekimlik mesleğinin onurunu ve temiz töresini sürdüreceğime, meslektaşlarımı kardeş bileceğime, Din, Milliyet, Irk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime, İnsan hayatına kesinlikle saygı göstereceğime, baskı altında kalsam bile tıp bilgilerimi insanlık değer ve yasalarına karşı kullanmayacağıma, açıkça, özgürce ve namusum üzerine and içerim.
Hipokrat yemini tıbbi etik ile ilgili bilinen en eski metindir ve prensipleri değişikliğe uğramış olsa bile zaman, yer, sosyal sitemler ve dinlerden bağımsızdır. Hipokrat’ın ilk kuralı, hekimin gerek düşünceleri gerekse seçtiği tedavi ile hastaya zarar vermemesidir. Hipokrat yemini hekimlik sanatının önemli sembollerinden birisidir. Herhangi bir bağlayıcılığı ve yasal yaptırımı olmamasına rağmen metin hekimlik tarihi ve yasaları açısından önem taşımaktadır.
Müsadenizle bütünü tenzih ederken yaşananlar hakkında bir, iki çift söz etmek isterim.
Geçtiğimiz günlerde kişisel meseleden dolayı vahşi cinayete kurban giden doktor hepimizi üzdü.
Bu olayla ilgili muhalefetin suçlamadığı ne hükümet kaldı ne Sağlık Bakanı üstüne yetmezmiş gibi TTB iki gün iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.
Peki aynı TTB zırhlı ambulansa roket atan, doğuma giden ebeyi kaçıran pkk’ya tek kelime ettiler mi?
Biz bu TTB kimlerle yol yürüdüğünü biliriz elbette
Doktor, polis, öğretmen, asker, kadın, çocuk demeden katleden terörün uzantılarına siyasi iradenizi ve geleceğinizi ipotek edeceksiniz ama tüm toplumun ortak sorunları ve üzüntüleri üzerinden de ucuz kahramanlık peşinde koşacaksınız
Toplumsal hassasiyet duyulan konularda bu hassasiyeti suistimal ile konuyu başka mecralara evirmeye çalışmak klasik Örgüt taktiğidir.
Dert, ne doktorlardır ne de kadınlar .
Dert, toplumsal infial oluşturup siyasi sonuç alma çabasıdır.
Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit edildiğinde Emniyet güçleri görev mi bıraktı?
Fethi Sekin, Muhammed Safitürk şehit edildiğinde Devlet Kurumları görev mi bıraktı?
Yine söylüyorum bütünü tenzih ederek ifade ediyorum. Vatanının hizmetinde, Milletin yanında geçmişten bugüne, şifa dağıtan ve şifa dağıtabilmek üzere dolaylı ya da direk emeği olan ve gelecekte mesleği geliştirmekte katkıda bulunacak tüm Doktorların manevi şahsiyetleri önünde saygı ile eğiliyorum. Fakat rica ediyorum TTB ve izansız siyasilerin PROVAKASYON MALZEMESİ OLMASINLAR
Hiçbir meslek Devlet-Milletten üstün değildir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti