Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

İSTANBUL’DA YAŞANIP, GÖLGESİ AFYON’A DÜŞEN OLAYLAR

9 Ocak 1996 tarihinde Afyonkarahisar açısından önem taşıyan iki önemli olay yaşanmıştı. Aslında olayların oluş tarihinde Afyonkarahisarlılar’ın bu olaylarla pek bir ilişkisi yoktu. Türkiye7deki herhangibir vatandaş ne kadar ilgiliyse Afyonlular olarak biz de o kadar ilgiliydik bu iki olayla aslında.
Bu tarihte Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin cesedi İstanbul Eyüp Spor Salonu’nun yakınındaki arsada bulundu. Gazeteci Metin Göktepe bir gün önce görevini yaparken polisçe engellendiği ve gözaltına alındığı öğrenildi. Bu durum İstanbul’da bazı çevreleri olağanüstü şekilde hareketlendirdi. Büyük olaylar ve gerilimler yaşandı. İstanbul’da mahkeme güvenliği olmadığı gerekçesiyle Metin Göktepe’nin öldürülmesinden sorumlu tutulan polislerin yargılanması Afyonkarahisar’da yapıldı. Aşırı sol örgütlerin, terör örgütü temsilcilerinin Afyonkarahisar’ın cadde ve sokaklarında gösteriler yapmasına, polisin Afyon’a o güne kadar görülmemiş nitelikte önlemler almasına sebep olacak bu gelişmelerin fitili işti 9 Ocak 1996 tarihinde İstanbul’da ateşlenmişti.
Afyonkarahisar’da görülen Metin Göktepe davaları boyunca şehir merkezi olağanüstü günler yaşadı. Ulusal basının gündeminden Afyonkarahisar hiç düşmedi.
9 Ocak 1996 tarihinde İstanbul’da yaşanan, Türkiye genelinde büyük infial uyandıran ve sonrasında Afyonkarahisar’da da önemli bir yer tutan bir başka olay ise Özdemir Sabancı’nın katledilmesi olayı oldu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe İstanbul Sabancı Center’da vurularak öldürüldüler. Olayı, DHKP-C örgütü üstlendi. Olayın failleri yıllarca kaçtı, sonra yakalandı. Olayın faillerinden Mustafa Duyar yakalandıktan sonra Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.
İstanbul yeraltı dünyasında Nurişler çetesi olarak bilinen Nuri ve Sedat Ergin kardeşler, ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan ve daha bir çok meşhur mahkumla birlikte Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’nde kalan Mustafa Duyar, cezaevinde çıkan isyanda Ergin kardeşler tarafından vurularak öldürülmüştü. Parsadan’ın da yaralandığı cezaevi isyanı şehrin artık merkezi noktasında kalan şimdiki cezaevinde yaşanmış, günlerce ilimiz olağanüstü günler yaşamış, yine ulusal basının gündeminden düşmemişti.
Detaylarını bir çok hemşehrimizin hatırladığı bu iki önemli olay 9 Ocak 1996 tarihinde İstanbul’da yaşanmış ama yıllar sonra yansımaları Afyon’da derinden hissedilmişti. Ne garip tesadüf değil mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti