Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

HASTA ZİYARETİ – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 28 Nisan 2018 Cumartesi 13:37:50
 

Cenâbı Hakk tarafından bize verilen emanetlerden birisi de bedenimiz ve ruhumuzdur. Beden ve ruh sağlığımızı korumak Allah’a ve nefsimize karşı olan görevlerimiz arasında yer alır. Bunu yanında insanoğlu hep sağlıklı bir ömür süremez. Bazen de hastalanır. Aslında hastalıkta sağlıkta, yoklukta zenginlikte bunların hepsi birer imtihan vesilesidir. Yüce kitabımızda yakalandığı hastalığa karşı sabreden Eyyüb Aleyhisselamın duasına dikkat çekilir:
“Eyyüb’u de hatırla. Hani o Rabbine, “Şüphesiz ki ben derde (hastalığa) uğradım, Sen merhametlilerin en merhametlisisin” diye niyaz etmişti.” (Enbiya/83)
Bakara suresinde ise:
“Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele” (Bakara 155)
Birbirimizi sıhhatli, neşeli ve iyi günlerinde ziyaret ettiğimiz gibi, hastalandığımız, musibete uğradığımız, felaketle karşı karşıya geldiğimiz; makam ve servetimizi kaybettiğimiz zamanlarda da ziyaret etmek imanımızın, Mü’min ve Müslim oluşumuzun gereğidir.. Bilhassa hasta ziyareti dinimizce çok önem verilen bir konudur. Bu konuda Yunus Emre şöyle diyor:
“Bir hastaya vardın ise,
Bir içim su verdin ise
Yarın anda karşı gele
Hak şarabın içmiş gibi.”
Rasulüllah (s.a.v.) Efendimiz bu hususta da ümmetine birçok güzel misaller vermiş ve tavsiyelerde bulunmuştur.
Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Kıyamet günü aziz ve celil olan Allah soyle buyuracak:”Ey Âdemoğlu! Ben hasta oldum beni ziyaret etmedin!” Kul diyecek: “Ey Rabbim, Sen Rabbulalemin iken ben seni nasıl ziyaret ederim?” Rab Teala diyecek:”Bilmedin mi, falan kulum hastalandı, fakat sen onu ziyaret etmedin, bilmiyor musun? Eğer onu etseydin, yanında beni bulacaktın!”
Rab Teâlâ diyecek: “Ey Âdemoğlu ben senden yiyecek istedim ama sen beni doyurmadın?” Kul diyecek:
“Ey Rabbim, ben seni nasıl doyururum. Sen ki alemlerin Rabbisin?” Rab Teâlâ diyecek:
“Benim falan kulum senden yiyecek istedi. Sen onu doyurmadın. Bilmez misin ki, eğer sen ona yiyecek verseydin ben onu yanımda bulacaktım.” Rab Teâlâ diyecek:
“Ey Âdemoğlu! Ben senden su istedim bana su vermedin!” Kul diyecek:
“Ey Rabbim, ben sana nasıl su içirebilirim, sen ki Âlemlerin Rabbisin!” Rab Teâlâ diyecek:
“Kulum falan senden su istedi. Sen ona su vermedin. Bilmiyor musun, eğer ona su vermiş olsaydın, bunu benim yanımda bulacaktın!”(Muslim, Birr 43, (2569)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti