Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

HOŞGELDİN TÜRKELİ – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 13 Ocak 2017 Cuma 12:51:06
 

15 Temmuz hain kalkışma hareketinden sonra gelişen olağanüstü dönemde kapatılmayı hiç de hak etmediği halde kapatılan gazetelerden birisi de  AFYONKARAHİSARIMIZ’da yayın yapan ve Afyon basın tarihinde fevkâlâde bir yere ve öneme sahip olan TÜRKELİ GAZETESİ idi. Kapatıldığında hemen hemen bütün hemşerilerimiz üzülmüştü. Ben ise belki herkesten çok üzülmüştüm. Çünkü TÜRKELİ GAZETESİ benim ilk göz ağrımdı. Henüz 18 yaşında genç bir delikanlı iken ilk yazımı 1975 yılında TÜRKELİ’de yazmıştım. O zamanlar Afyon İmam Hatip Lisesinde öğrenciydim. Bir 10 Kasım’da ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ’NDE hazırlamış olduğum “ATATÜRK VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ” konulu konuşmamı rahmetli Dr. MEHMED SADEDDİN AYGEN üç gün süreyle başmakale olarak yayınlamış ve bana 20 TL de harçlık vermişti. Bu gün 1994 yılından beri aralıksız olarak KOCATEPE’de yazıyorsam bunda TÜRKELİ gazetesinin büyük rolü vardır.
DR AYGEN VE H.HAKKI ÖZSOY
Bu gün Türkeli denince hemen aklımıza sıra ile gelen iki isim. Halkımızın PEPE DOKTOR diye bildiği, gönül dostu, fakir babası ve dava adamı DR. AYGEN ve HACI HAKKI ÖZSOY. DR. AYGEN  Afyonumuzun  LOKMAN HEKİMİ idi. Paraya değer vermez, ne verirsen alır, paran yoksa ilacı da bedava verirdi.
 6 Mart 1922’de Çanakkale’nin Ezine ilçesinde doğan Mehmet Sadettin Aygen 1940 yılında İstanbul Tıp Fakültesine girmiş ve 1945-46 döneminde mezun olmuştur.
1947 yılında askerlik görevini yapmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Dr. Aygen askerlik sonrası ilimize yerleşmiş, 1948 Martında muayenehane açarak hekimlik yapmaya başlamıştır. 5 Aralık 1951 yılında ise gazeteciliğe başlayan Aygen Türkeli gazetesinin hem sahibi hem de yazarı olarak yayın hayatına başlamıştır. Kendisini rahmetle anıyoruz.
Türkeli deyince aklımıza gelen ikinci büyük şahsiyet ise Hacı Hakkı ÖZSOY’dur. Ben kendisini gazeteciliğe başlamadan önce Uzun Çarşı’daki “HACI HAKKILAR” olarak bilinen mağazadan tanırım. Hacı HAKKI BEY 1987 yılında TÜRKELİ gazetesini devraldı, böylece HACI BEY’in gazetecilik ve yazarlık hayatı da başlamış oldu. Daha sonraki yıllarda ise benim her zaman rahmetle, saygıyla ve minnetle andığım USTAM ŞÜKRÜ KÜÇÜKKURT ile ÖZKURT adında bir şirket ortaklığı oluşturup yine Afyonumuzun en eski iki gazetesinden birisi olan KOCATEPE GAZETESİ ile TÜRKELİ GAZETESİ’Nİ aynı binada ve matbaada çıkarmaya başladılar. Bu arada kurucumuz İBRAHİM KÜÇÜKKURT amcayı da burada rahmetle anıyorum. Biz yeni nesil gazeteciler mesleği HACI HAKKI, HACI ŞÜKRÜ VE HACI İBRAHİM BEYLERDEN öğrendik. Onlarla tanıştık, onlardan feyiz aldık ve bu günlere geldik. Bu gün HACI ŞÜKRÜ VE HACI İBRAHİM KÜÇÜKKURT amcalar aramızdan ayrıldılar, mekânları cennet olsun Cenâb-ı HAKK’ın cennetinde cemaliyle müşerref olsunlar. HACI HAKKI BEY ise aramızda, Allah uzun ömürler versin, gazeteciler olarak ondan öğrenecek çok şeyimiz olduğuna inanıyorum.
Evet, bu gün çok sevinçliyim, çocuklar gibi şenim. Türkeli Gazetesi bu gün yayın hayatına kaldığı yerden aynı iman, aynı ruh ve aynı şevk ile yayın hayatına başladı.. HOŞ GELDİN TÜRKELİ……

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti