Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KUR’AN KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARIR

Yüce kitabımız bizzat kendi ifadesiyle insanlığın karşılaştığı problemlerin hallinde bir kılavuz, karanlıktan aydınlığa çıkmak için bir ışıktır.
4-Problemlerin Hallinde Bir Kılavuz olması
“Ey iman edenler! Allah a itaat edin, Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin. Eğer bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resulüne götürün (onların talimatına göre halledin) böyle yapmak hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir.” (Nisa, 59)
Allahu Teala, her peygamberi ve onlara indirdiği kitapları insanlar arsından çıkan sorunlarda ve ihtilaflarda hakem olsun diye göndermiştir.(Bakara, 213) Müminlere düşen de aralarındaki sorun ve ihtilaflarda Kuran prensiplerine göre hareket etmektir.
5-Karanlıklardan Aydınlığa Çıkarmak:
“Elif, lâm, Râ kitâbun enzelnâhü ileyke lituhricennâse mineZZulumâti ilennûri biizni rabbihim ilê SırâTıl azizil hamîd (i )”
“Elif, lâm, râ. Bu büyük bir kitaptır ki, insanları Rablerinin izniyle karanlıktan (her türlü sapıklıklardan) nura (hidayete), o aziz (yegâne galip), hamid (ziyade hamde lâyık olan Allah-u Teâlâ Hazretlerin)in yoluna çıkarman için onu sana indirdik.” (İbrahim suresi: 1)
Bu âyeti kerimeden de anlaşıldığı gibi, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) bile bütün insanları karanlıktan nura, aydınlığa, bu Kur’an vâsıtasıyla çıkarmakla görevlendirildiğine göre, insanları kurtarmanın tek çâresi Kur’an-ı öğrenip, öğretmek ve hükümleriyle, emir ve yasaklarıyla amel edip, ettirmektir.
“Biz onu, Kur’an olarak, insanlara dura dura okuyasın diye (âyet âyet, sûre sûre) ayırdık; ve onu peyderpey indirdik.” (İsra suresi:106)
İnsanlık ne zaman Kuran’a yönelmiş ve onu rehber edinmişse en ileri medeniyete sahip olmuştur. Bu gerçek peygamber efendimiz tarafından şöyle dile getirilmektedir: “Şüphesiz ki Allah, Kuran’la amel edenleri yükseltir, ona uymayanları düşürür ve geri bırakır.” (Müslim, Müsafirin 269). Diğer taraftan bir başka hadislerinde de ; “Kuran’a sımsıkı sarılınız, onu önder ve rehber edininiz. Çünkü Kuran, âlemlerin Rabbi Allah’ın mübarek kelamıdır.”(Fethu’l Kebir, c 2, s 237) buyurmaktadır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti