Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

NE DURUMDAYIZ ? – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 10 Şubat 2014 Pazartesi 02:00:00
  Değerli hemşerilerim,
Yaşadığımız şehir Afyonkarahisar, Türkiye’mizin doğrudan 7 komşu iline karayolu açılımı olma özelliği ile en kavşak noktasıdır. Demiryollarında da bölge durumundadır. Mermer, gıda, şekerleme, toprak, turizm ve termal gibi lokomotif sektörleri vardır.
Yukarıda belirttiğim Cenab-ı Hakkın nimetlerine rağmen ilimizin bu güzel imkânları yeterince değerlendirebilmiş olduğunu söylemek imkânsızdır.
Bir kere her yıl yaklaşık 2000 kişi azalmaktadır. Yani verdiğimiz göç aldığımızdan çok olduğundan her yıl bir kasabamız eksilmektedir. Böyle devam ederse on yılda bir büyük ilçe nüfusumuz buharlaşacaktır.
Jeotermal enerji ve doğalgaz ısıtma yaygın olduğu halde ne tuhaftır ki hava kirliliğinde Türkiye’nin birinci sırasını kimseye kaptırmıyoruz. Yaşanabilirlik seviyesinde, eğitim, sağlık gibi temel hizmetlerde de çok gerilerde olduğumuzu hepimiz biliyorum.
Devletimizin çıkarmış olduğu teşvik yasalarından faydalanma durumumuzda emsal diğer illerin gerisindedir.
Şehrimizin fiziki durumundaki ilçe görünümünden kurtulamamış olmamız, bağlı olarak sosyal, kültürel ve idari konumumuzdaki eksiklikler de ayrıca önemlidir.
Komşularımız, Eskişehir, Isparta ve Denizli’nin çok değil 15-20 yıl önceki halini düşünmemiz bize göre ne kadar yol aldıklarını gösterebilir.
Elbette hiçbir şey yapılmadı demiyorum. Tabii ki yapılacak. Herkes 120 km hızla giderken müsaade edin de bizim kaptanlar da bizim aracı 80 Km hızla götürmeyi becerebilsinler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti