Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

SİZE NELER VAAD EDİLDİ? AÇIKLAYIN

Önce, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fotoğraflar göstererek HDP’li kadın milletvekilinin Gara’yı ziyaret ettiğini iddia etti. Hemen ardından açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Soylu’nun gösterdiği resimlerin “Açılım Sürecinde” yapılan ziyaret sırasında, devletin bilgisi dahilinde ve devlet yetkilileri tarafından çekilen fotoğraflar olduğunu belirterek “Bildiklerimizi, bize vaad edilenleri şimdi değil de yeri ve zamanı geldiğinde açıklayacağız” diye adeta iktidarı tehdit etti. Yani aslında “Bizim de elimizde kozlar var. Günü geldiğinde kullanırız” demek istiyor. Belediye başkanlarınızın yerine kayyum atandı, parti yöneticilerinizin yarısından fazlası hapse atıldı, Genel Başkanınız yaklaşık 5 yıldır hapiste, mecliste kalan milletvekilleriniz için fezlekeler hazırlandı. Şimdi değilse ne zaman? Halkın bilgi alma hakkı yok mu? Halkı kaale alan yok. Herkes kendi çıkarlarını düşünüyor. Eğer HDP “Kürt Partisi” değil de tüm ülkeye hitap eden bir parti olmak istiyorsa yapacağı 2 şey var. İlki PKK ile bağlantısını hemen keserek, teröre ve PKK’ya karşı olduğunu net bir şekilde ifade etmek; ikincisi, çözüm sürecinde yaşadıklarını hemen şimdi açıklamak. Sadece HDP mi? AKP’nin eski Başbakanı sayın Davutoğlu da 7 Haziran-1 Kasım seçimleri arasında yaşanan terör dolu günleri kastederek, AKP’ye yönelik olarak “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” , AKP’nin eski Ekonomi Bakanı Babacan da “Konuşsaydım…” demeyi bıraksınlar. Şimdi aba altından sopa göstermeyi bırakın da, bildiklerinizi, gördüklerinizi halkla paylaşın. Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu varsa eğer, asıl o gün sizler, insan içine çıkamazsınız. Kaçak güreşerek siyaset yapılamaz. Topluma mal olan siyasetçiler “nalına da mıhına da vuran” liderlerdir.
“BİZE OY VERMEYENİN
ALLAH BELASINI VERSİN” DİYENLER
Bir TV programında “Öcalan siyasi bir figürdür” diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Belediye seçimleri öncesi Osman Öcalan’ı TV’ye çıkartarak HDP oylarına talip olan iktidarın bir yöneticisi değilmiş gibi, YSK tarafından seçime girme yeterliliği onaylanmış bir siyasi partiye oy veren 6 milyonu aşkın vatandaşımıza “Onların oylarının Allah belasını versin” diyebiliyor. Bir siyasi parti temsilcisi kendine oy vermeyen seçmene bela okuyabiliyor. Anayasamızın 67. Maddesinde yerini alan seçme ve seçilme hakkına saygı duymayan, kendisine oy vermeyin herkese ağıza alınamayacak hakaretler yapan, beddua edebilen bu zihniyetten ne kendisine, ne de memlekete fayda gelmez.
BEŞLİ ÇETEYE KIYAK. VATANDAŞA …
AKP iktidarının İstanbul Havalimanı için yolcu garantisi verdiği Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa ortaklığındaki İGA’ya, 2020 yılı için devlet kasasından 230 milyon avro verilecek. Yetmezmiş gibi, yine bu konsorsiyumun işlettiği İstanbul Havalimanı’nın 1 milyar 45 milyon Avro tutarındaki 2020 kirası da pandemi bahanesiyle iptal edildi. 2021-2022 yıllarının kira bedelleri ise %50 indirimli uygulanacak.
Pandemi nedeniyle “vatandaşa yardım yapın” denildiğinde ekonomik krizi bahane eden iktidar, beşli çeteye para yağdırıyor. Düşünün, esnafın devlete olan vergi borcu faiziyle öteleniyor, borcunu ödeyemeyen çiftçinin traktörüne icra işlemi uygulanıyor, insanlar geçim derdinden intihar ediyor, ancak iktidar gariban vatandaş yerine muhteşem beşli denilen bu yapıya destek oluyor.
ZAFER HAVALİMANI’NDA
%100 HATAYA DEVAM
Yap-İşlet-Devret formülüyle yapılan Zafer Havaalanı’nın bilançosunda, Havaalanını işleten firmaya 2020 yılı için 1.279.352 kişilik yolcu sayısı garanti verilirken, gerçekleşen rakam iç hatlarda 4945, dış hatlarda 2484 olmak üzere toplam 7429 kişi olduğu ortaya çıktı. Yani projenin hata payı %99 olmuş. Bu hatanın hazineye faturası ise 6.738.310 Euro (57 milyon TL). Diğer yandan yerel yöneticilerimiz, yerelde yaptığımız bütün itirazlara rağmen o dönem yapımından vazgeçilmeyen ve %99 hata payı içerdiği ortaya çıkan bu yatırımdan nihayet ümidini kestiler. Şimdi de yeni bir sürü masrafla havaalanını, merkezde bulunan Askeri Havaalanına taşıma vaadi verebiliyorlar. Bu da %100 hata olur. Bizden söylemesi. Bu vaadi vermeden önce bu %99 hatalı işi başımıza saran dönemin AKP vekili Sait Açba’yla görüştünüz mü? İnsan biraz olsun utanır.
EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ
İstanbul’da vatandaşa ucuz ekmek yedirmeye çalışan CHP’li Belediye’ye iktidar tarafından her türlü engel çıkartılıyor. Valilik ve iktidarın engellemeleri yetmezmiş gibi şimdi de Fırıncılar Derneği’nin AKP’li başkanı ortaya çıktı. Dernek Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Valiliğe şikayet etti: “İhtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dağıtımına son verin”. Dilekçede yazan aynen bu. “İhtiyaç sahiplerine” ekmek vermeyin. Vicdansız Başkan. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardıma engel olmaktan ne çıkarın olabilir ki? Bu da sakın birilerinin oyunu olmasın! Yarın bir gazete ya da yandaş TV kanalı çıkıp ta ekmek dahi almakta zorlanan vatandaşlarımıza “uzun süre aç kalmak ömrü uzatır, ekmeğin zararları” diye program yaparsa şaşırır mısınız?
BAHÇELİ PES ETTİ.
BOĞAZİÇİ GENÇLİĞİ KAZANDI
Şubat ayının başında “Ne zamandır teröristler öğrenci olmuştur?” “Öğrenci dedikleri vandaldır, barbardır… Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, henüz Şubat ayı bitmeden ani bir U dönüşü yaptı. “Sevgili gençler; hiç birinizi kaybetmemeliyiz. Öfkeniz olabilir, kızdıklarınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler bizim için paha biçilmez öneme sahipsiniz” deyiverdi. Muhtemelen birileri Devlet Bahçeli’ye yaklaşan seçimde 4 milyon Z Kuşağı gencinin oy kullanacağını anlatmış olmalı. Seçim sen nelere kadirsin!
Son Söz; “Gerçeği bilip de susanlar, gerçeği bilmeyip de söyleyenler kadar tehlikelidir” Platon

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. İşte gerçekler >ışte siyaset..
    Basit konularla , acemi siyasetçilere ders vermekde maharet oluyor.
    Politika yapmanın hazzını duyuyor ve topluma öncü oluyorsunuz.Elinize- Kaleminize -Yüreğimize sağlık..
    Inanın beceriksiz liderlerden ve
    basît politikacılardan usandık.

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti