Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

YAHUDİ VE HIRİSTİYANLAR CENNETE GİREBİLİR Mİ? -11-

Muharrem Günay 5 Şubat 2011 Cumartesi 02:00:00
  Onlar Cehennemliktir
“Hakikaten Allah, Meryemoğlu (İsa) Mesih’tir diyenler andolsun ki (şirke girip) kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih (İsa):”Ey İsrail oğulları! Rabbim ve rabbiniz olan Allah’a ibadet edin. Çünkü kim Allah’a ortak koşarsa, (Allah’a rağmen başka şeyi öne çıkarır ve ona bağlılık gösterirse) hiç şüphesiz Allah ona cennetini haram eder; onun varacağı yer de ateştir. Zalimlerin hiçbir yardımcısı yoktur” demişti.” (Maide 5/72)
“Hakikaten Allah, üçün üçüncüsü (üç ilahtan biri)dir diyenler (şirke girip) kesin olarak kâfir olmuştur…” (Maide 5/73)
“Yahudiler, Uzeyr Allah’ın oğludur, dedi-ler. Hıristiyanlar da, Mesîh (Isa) Allah’ın oğludur dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözlerdir. (Sözlerini) daha önce kâfir olmuş kimselerin sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan bâtıla) döndürülüyorlar! (Tevbe/30)
“(Yahudiler) Allah’ı bırakıp bilginlerini (hahamlarını); (Hıristiyanlar) da rahiplerini ve Meryem oğlu Mesîh’i (İsa’yı) rabler edindiler. Hâlbuki onlara ancak tek ilâha kulluk etmeleri emrolundu. O’ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden uzaktır. (Tevbe/31)
“Hâla Allah’a tevbe edip O’ndan bağışlanmayı dilemeyecekler mi? Allah çok yargılayıcı, çok esirgeyicidir.” (Maide /74)
“İman etmelerinden, Resûl’ün hak olduğuna şahadet getirmelerinden ve kendilerine apaçık deliller gelmesinden sonra inkârcılığa sapan bir kavme Allah nasıl hidayet nasip eder? Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.” (Ali İmran 86)
“İste onların cezası, Allah’ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır.” (Ali İmran /87)
“Bu lânete ebedî gömülüp gidecekler. Onların azapları hafifletilmez; yüzlerine de bakılmaz.” (Ali İmran/88)
“Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, içinde ebedî olarak kalacakları cehennem ateşindedirler. İste halkın en şerlileri onlardır.” (Beyine suresi 6)
“Şüphesiz inkar edip kâfir olarak ölenler var ya, dünya dolusu altını fidye verseler bile bu, hiçbirisinden asla kabul edilmeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur.”(Ali imra 91)
Peygamber Efendimizde şöyle buyuruyor:
“Cennete müslüman kimseden başkası girmez “ (Buhari;cihad 182, rikak 45) (Muslim; İman 178- 377- 378) , (İbni Mace; Sıyam 35, Zühd 34,Tirmizi; Cennet 13)
“Ancak, bundan sonra tevbe edip yola gelenler başka. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.” (Ali İmran/89)
“İnkâr edip ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennemliktir, onlar orada ebedî kalırlar.” (Bakara/39)
Ancak Ehli kitaptan öyleleri vardır ki kendisinden önceki peygamberlere ve kitap-lara iman ettikleri gibi Hz. Muhammed’e ve O’na indirilen Kur’an’a iman ederek Müslüman olmuşlardır ve olanları da olacaktır. İşte onlara Rableri katında mükafat vardır:
“Gerçekten Ehl-i kitap’dan öyleleri var ki, Allah’a, size indirilen (Kur’an’)a, kendilerine indirilen (kitaplar)lara Allah’a büyük bir saygı duyarak inanırlar. (Onlar,) Allah’ın ayetlerini az bir değere (dünyalık menfaate) satmazlar. İşte onlara Rableri katında mükafatlar vardır. Elbette Allah, hesabı çok çabuk görendir.”(Ali İmran/199) (H.Tahsin Feyizli meali) ( Ayrıca bak. Maide 69)
Yüce kitabımızın Ehli kitaba bir ittifak çağrısı vardır. Bu çağrıda “Allah’tan başkasına tapmayalım, ona eş ve ortak tutup küfre sapmalım, hep beraber Allah’a iman edip teslim olalım, Müslüman olalım çağrısı yapılıp şöyle deniliyor:
“(Resûlüm!) de ki: Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müşterek olan bir söze geli-niz: Allah’tan başkasına tapmayalım. O’na hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâhlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, iste o zaman: Şahit olun ki biz Müslümanlarız! Deyiniz. “ (Ali İmran/64)
Bir Müslüman’ın Yahudi ve Hıristiyanlara din konusunda Ali İmran suresi 64. ayetin dışında bir ittifak çağrısı asla olamaz…
Not: Bu çalışma bir özet çalışma olup ayrıca konu çok daha geniş olarak yayınlanacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti