Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“AİLE”YE SAHİP ÇIKALIM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na 5 ayrı soru önergesi verdi. Önergelerle ilgili haberler basın-yayın organlarında yer aldı.
Vekilimiz Burcu Köksal, soru önergeleri açısından en çalışkan milletvekilimiz. Birçok konuyu Meclis gündemine taşıyor, sağolsun…
Ancak Köksal’ın “Aile Yılı” çalışmaları ile ilgili olarak verdiği soru önergelerini yadırgadık doğrusu. Milletvekili Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Afyonkarahisar ilimizde 2020 yılında sevgi yılı olarak yürütülen projenin ikinci basamağı olarak 2021 yılının Aile Yılı olarak yürütüleceği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu kapsamda Ocak ayı değeri olarak belirlenen “Evlilik ve yuvanın kurulması” konulu bir yazı okul idarelerine gönderilmiş, tüm kademelerdeki okullardaki öğrencilerden “Gelecekteki ailem” konulu resim ve kompozisyon yarışması ile “gelecekteki aileme mektup” konulu yazı çalışması istenmiştir. Velilere ise “Sağlıklı evliliğin temelleri” “aile kurmanın temelleri” ve “evlilik ilişkilerinin güçlendirilmesi” konularından birisi veya ikisi seçilerek online seminer verilmesi istenmiştir. Öğrencilerden bu konularda hangi etkinlikler yapmaları beklenmektedir?” diye sormuş…
“Bu projenin ebeveynleri boşanmış, ayrı yaşayan veya vefat etmiş olan öğrencileri ve ebeveynleri psikolojik açıdan olumsuz etkileyeceği düşünülmemiş midir?” diye soran Köksal, “Kendileri daha çocuk yaşta olan öğrencilerin ileride çocuk sahibi olup olmayacakları, çocuk sahibi olacaklarsa kaç çocuk sahibi olacaklarını planlamaları mı istenmektedir? Ülkemizde erken yaştaki evlilikler ve çocuk gelinler kanayan bir yara olarak ortada dururken bu projeyle çocuk yaştaki öğrencilerin eğitimden koparak biran önce evlenmeleri mi hedeflenmektedir? Bakanlığınızca pedagojiden uzak çocukları erken yaşta evlenmeye yönlendirebilecek böyle bir projenin öğrencilere ve velilere ne gibi bir katkısı olacaktır? Bakanlığınızca çocuklardan mutlu anılarını dile getirmelerini istemek, onların çocukluğunu yaşamalarını sağlamak, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin eğitimden adil ve eşit olarak yararlanmasını, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak göreviniz varken böyle bir projeyle neyi amaçlamaktasınız?” ifadelerini kullanmış. Yani tüm soru önergeleri neyse ne de…
Bu kadar zorlama bir soru önergesini Köksal’a yakıştıramadık doğrusu. Köksal’ın mantığından yola çıkarsak eğer, “ebeveynleri boşanmış, ayrı yaşayan veya vefat etmiş olan öğrencileri ve ebeveynleri psikolojik açıdan olumsuz etkileyecek” diye “İyi Aile”, “Mutlu aile” adına çalışmalar yapılmaması mı gerekiyor? Çocuklara erken yaştan itibaren “aile bilinci”nin aşılanmaması mı gerekiyor? Küçük yaşta evlilikler var diye evliliklerin özendirilmemesi mi gerekiyor? Aile ile ilgili olarak çocukları bilinçlendirmenin ne gibi bir sakıncası olabilir ki?
Türkiye’de yapılan evliliklerin neredeyse 3’de 1’i boşanma süreciyle sonuçlanırken, Millet’in temel yapısı olan aile yapısının güçlendirilmesi adına çalışmalar yapılmasını eleştirmek son derece yanlış bir davranıştır.
Milletvekili Burcu Köksal hanım her konuda önerge verebilir, ama bazı konuları da “zorlama”ya gerek yok sanki. “Aile”nin bağlarını güçlendirmeye, yapısını sağlamlaştırmaya, gelecekteki aileler için şimdiden çaba göstermeye yönelik yapılan eğitim çalışmalarını eleştirmek son anlamsız geldi bize. Aksine; tüm imkanlar seferber edilerek aile yapısının güçlendirilmesine yönelik eğitim çalışmaları artırılmalıdır. Geleceğe yatırım böyle yapılır.
Aile, korumamız gereken ön önemli mefhumların başında gelmektedir. Köksal’ın verdiği soru önergesindeki mantığa göre hareket edilirse eğer, gelecek karanlık demektir. Aile, üzerinde siyaset yapılmayacak konuların başında gelmelidir.
Sırf “muhalefet olsun diye muhalefet etmek” tam da bu soru önergesindeki gibi bir şey sanırım.
Yakışmadı Burcu Hanım…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti