Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BELEDİYE’NİN KÜLTÜR YAYINLARI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 4 Ağustos 2017 Cuma 11:45:04
 

Afyonkarahisar Belediyesi son dönemde “Kültür Yayınları” alanında büyük bir atak yaptı. Belediye yayınlarından Taşpınar Dergisi içeriği, sunumu, birbirinden değerli yazarları, ele aldığı önemli konuları ile başlı başına bir ekol iken, ardı ardına çıkan Afyonkarahisar’a dair yayınlar da büyük bir boşluğu dolduruyor, ihtiyacı gideriyor. Bu alanda Afyon Kocatepe Üniversitemizin de eski temposuna yeniden kavuşmasını diliyoruz.
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Yayınları’nın 45’incisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminin 33’üncü kitabı gazeteniz Kocatepe’nin değerli yazarlarından Muharrem Günay’ın “Namaz ve namazı ikame etmek” isimli kitabı oldu. Başkan Çoban, “Şu anda baskı-grafik-tasarım gibi hazırlık aşamalarında olan 12 yayınımız daha var. Biz ilimizin ya da ülkemizin kültürüne ve sanatına ait olması kaydıyla hiçbir kitabı veya materyali basmaktan çekinmiyoruz” diyor.
Tebrik ediyor, devamını diliyoruz.

 

NAMAZ VE VEFA

 

Muharrem Günay (Sıddıkoğlu) yayınlanan yeni kitabı ile bir Mümin için en önemli görevlerden birisi olan namaz konusunda akla gelebilecek her konuyu detayıyla anlatıyor. Namazın ikame edilmesi için bir müminin Kur’an ve sünnet merkezli bir hayat yaşaması gerektiğini belirten Günay, “Namaz kıldığı halde Kur’an ve sünnete aykırı harekette bulunan bir insanın namazı ikame ettiği söylenemez” diyor ve ekliyor: “Eğer bir insan namaz kıldığı halde dedikodu ediyor, yalan söylüyor, iftira  ediyor, kul hakkı yiyorsa, işçisinin hakkını alnını teri kurumadan vermiyorsa böyle bir insanın namazı ikame etmesinden söz etmek mümkün değil. Ömer Bin Abdülaziz, ‘namaz kılmakta yay, oruç tutmakta tüy gibi olsanız da haram ve şüpheli şeylerden kaçınmadıkça Allah sizin namazına bakmaz’ diyor. Muharrem Hoca, “Kısaca kitabımın özeti budur” diyor. Allah razı olsun.
Eğitimci-yazar Muharrem Günay Taş Medrese’de yapılan kitap tanıtım toplantısında bir vefa örneği göstererek gazetemizin kurucusu, ustamız, patronumuz, büyüğümüz, merhum babam Şükrü Küçükkurt’tan da bahsetti. Kendisine yazarlık imkanı sunan, basın camiasına kazandıran Şükrü Küçükkurt ile birlikte, ebediyete intikal eden büyüklerimiz İbrahim Küçükkurt, Fatih Gümüş, Recep Yaşayacak, Kamil İmir, Çetin Özerdem gibi isimleri rahmetle andı. Hepsi de Kocatepe’ye, Afyonkarahisar’a, topluma, çevrelerine katkı sunmaya çalışan, hayırla anılan isimler, biz de bu vesile ile bir kez daha Allah’tan kendilerine rahmet diliyoruz. Kendisinin yetişmesinde emeği olan tüm hocalarından daminnetle bahsetti Muharrem Hoca.
Vefayı ötelemeyen bu tavrı karşısında Muharrem Hocamı’za hürmetlerimizi sunuyor, Allah’tan ilmini, irfanını, eserlerini artırmasını temenni ediyoruz.
***
Bir vefa örneğinden daha bahsetmeliyiz. Kurtuluş Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Durak, hemen hemen her gün yazdığı köşe yazıları ile gördüğü eksikleri, aksaklıkları, yanlışları dile getiriyor. Orhan Ağabey geçtiğimiz gün yazı üslubunu beğenmeyenler olduğunu belirterek, ardından dedikodu edenlere göndermede bulunmuş. Durak, “Ben merhum Şükrü Küçükkurt, Fatih Gümüş ve İbrahim Yüksel’in çırağıyım. Onların bana öğrettiklerini bir çok gazeteci arkadaşımın bildiğini sanmıyorum. Bana kapılarını açan merhum Şükü Küçükkurt abimin şahsında Kocatepe Gazetesi yöneticilerine teşekkür ederim” demiş. Biz de vefa örneği gösteren Orhan Durak’a bu vesile ile teşekkür ediyor, daha uzun yıllar basın camiasına katkılarının sürmesini diliyoruz.
Onca vefasızın, kadir-kıymet bilmezin bol miktarda bulunduğu, yediği kabı körleyenlerin neşv-ü nema bulduğu bir ortamda böylesi vefa örneklerini kayda geçirmek gerek. Vefa, hayâ kadar önemlidir.

 

KOCA BEHÇET’İN ANILARI

 

Afyonkarahisar Belediyesi yayınlarından bahsetmişken, uzun zamandır ihmal ettiğimiz bir göre-vimizi daha yerine getirelim. Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Yayınları’nın 40’ıncısı olarak yayınlanan “Koca Behçet” isimli kitap da Afyonkarahisar’ın yakın tarihi açısından öneme sahip bir eser.
“Behçetoğlu” namıyla tanıdığımız merhum gazeteci büyüğümüz Muzaffer Görktan’ın oğlu Mehmet Behiç Görktan tarafından dedesi Hüseyin Behçet Görktan’ın “Milli Mücadele Günlüğü” notları uzun yıllardır yayınlanmayı bekliyordu. Behiç Ağabey bu notlar kaybolmadan Kocatepe sütunlarında yer alıp, arşivlere girmesini dilerken, Afyonkarahisar Belediyesi’nin Kültür Yayınları bu işe sahip çıktı. Bir çok tarihi belge ve fotoğrafla da desteklenen “Koca Behçet” kitabı Milli Mücadele yıllarında Türk Milleti’nin yaşadıklarını, zorlukları, kahramanlıkları, düşmanın mezalimini İstiklal Madalyalı bir gazinin gözünden okurlarına aktarıyor. O dönemde Anadolu’nun, İlimiz Afyonkarahisar ve çevresinin adeta bir fotoğrafını çekerek okurlarına anlatıyor.
***
Yakın ve uzak tarihiyle, kültürel zenginliğiyle, doğal güzellikleriyle, geçmişe olan ilgisiyle Afyonkarahisar, yayın hayatı için daha bir çok malzemenin kaynağı. Önemli olan bu malzemelerin derlenip, toparlanması; daha da önemlisi gelecek nesillere aktarılabilecek kıvamda eserlere dönüştürülebilmesi. Afyonkarahisar Belediyesi bu noktada önemli bir görevi yerine getiriyor. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti