Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Bir babalar günü daha… – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 18 Haziran 2012 Pazartesi 03:00:00
  Her yıl Haziran ayının 3. Pazar’nda kutlanan bir Babalar Gününü daha idrak ettik.
Tüm babaların ve evladı olmasada baba adayı olan beylerin bu anlamlı gününü kutluyoruz.
Her kadın ve erkek birer anne baba adayı. Dilerse bunun gereğini yapar.
Evrensel olarak kutlanılan, paylaşılan günlerden bir taneside babalar günü.
Geyik tartışmalardan bir taneside vay efendim bu tür sözde özel günlerin bir meta aracı olmasıdır.
Belki bunda gerçek payı var.
Ama şu da bariz bir gerçekki; dünya telaşında insanların birbirini hatırlamasına bu özel günlerin önemi büyük.
Hani o günlerde olmasa, “Anne ve babalarımızı, eşlerin birbirlerini her gün itina ve ihtimamla hatırlama” ihtimali yüzde 1 bile değil. Dargınlıkların, gönül kırgınlıklarının onarılması içinde ölümlü dünyada vesilelere ihtiyaç duyuyor insanoğlu.
Burada önemli bir nokta karşısına çıkıyor insanın karşısına. Bir dahaki babalar ya da anneler gününe sağlıkla ulaşma garantisine kimse sahip değil. Öfkemize, dilimize hakim olup, yaydan çıkan okun ağızdan çıkan sözün geri dönmeyeceğini bilerek; tüm beşeri ilişkilerimizi bu prensipte düzenlemek şahsi menfaat icabı.
Din sömürüsüne dikkat!
İnsanların dini tercihlerine saygılı olmak tartışmasız yerine getirilmesi gereken bir durum. Dini argümanları samimiyetten uzak bir şekilde kullanmak, bunun ticaretini ve sömürüsünü yapmaya saygı dolayısıyla tahammül göstermeyi kimse kimseden bekleyemez.
Son günlerde yeni bir alışkanlık çeşidi türedi. Yolda ilerlerken karşısına tuhaf tipler çıkıp, çeşitli duaları laf kalabalığı ile zorla satmaya kalkıyor. Üstelik “Allah için bana verecek bir kağıt paran yok mu?” ifadesi de hepsinin ortak sözü durumunda.
Ayrıca; bazılarının Hızır Aleyhisselam olma iddiaları var. Ete kemiğe büründüklerini, amma özel bir varlık olduklarını açık bir dille ifade ediyorlar. Kılıkları, sözleri, Türkçeleri bozuk olan birbirinin kötü kopyası durumundaki bu adamların mercek altına alınması toplumsal hayatımızda bir zorunluluktur.
Ben bir yetişkin olarak bu yaşıma değin; siyaset yapan, ticaret yapan, açık açık Allah’ın özel kulu olduğunu ifşa eden bir Allah dostuna rastlamadım.
Veli mi deli mi olduğu tartışılan bu tiplerin, din sömürüsüne karşı ilgili ve yetkili çevrelerin gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle arz olunur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti