Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Böyle servisi ilk kez gördük

Burcu Aydın 11 Ocak 2011 Salı 02:00:00
  Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ve AKÜ Fotoğraf Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen “I. Afyonkarahisar Yerel Basın Haber Fotoğrafları Sergisi” Yaşamboyu Eğitim Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu’nda dün açıldı. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde açılan bu sergi daha da anlam kazandı. İnşallah ilerleyen yıllarda da devam ederek geleneksel bir kimlik kazanır. Sergi için ev sahipliği yapan, fotoğraf seçen jüriye akademisyeniyle katkı sunan üniversitemize müteşekkiriz. AKÜ kapılarını tüm medyaya sonuna kadar açtı. Sıcak ve samimi ilgileri, nezaketleri ile bizlere desteklerini esirgemediler. Ancak toplumun her kesiminde özel sektörden kamuya kadar her alanda görülebilecek kendini bilmez insanlar bazı güzellikleri gölgeleyebiliyorlar. Aşağıda ki satırlarda söz edeceğim olaydan üniversitemizin hiçbir birimi sorumlu değildir. Ancak özverili çaba ve çalışmalar üreterek şehrin bilim, sanat, sağlık ve sosyal hayatına katkı sunan akademik bir kuruma kendi bilmez insan hiç bir birimde yakışmaz.
AKÜ Yaşamboyu Eğitim Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu sergilenen haber fotoğrafları için fiziki mekan olarak kullanıldı. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve diğer bürokrasi kesimi de sağ olsunlar bizleri bugünümüz de yalnız bırakmadı. Sergi açılışı yapıldı. Kurdeleyi bizzat Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu kesti. Açılış sonrası doğal olarak sergi gezilmeye başlandı. Sergiye ilgi yoğun. Hal böyle olunca mekan daraldı. Hepimiz meslektaşlarımızın sergilenmeye layık görülen eserlerinden oluşan sergiden en iyi fotoğraf karelerini ve görüntülerini almak için çalışıyoruz. Buraya kadar da herşey normal. Bir an geliyor. Elinde içecek tepsisi olan biri beliriyor. Tam fotoğraf alacağımız sırada şu diyalog gelişiyor. “Afedersiniz bir saniye lütfen.” ifadesiyle araya densizce giren bu kişiye hitap ediyorum. Cevap gecikmiyor. “Biz burada servis yapıyoruz.” Son derece kaba bir uslüpla bu ifadeyi kullanıyor. Hasbin Allah diyoruz. Ya sabır diyor efendilikten ödün vermemeye gayret ediyoruz.
Yanına yaklaşıp, “Servis yapmayın demedik. Sadece bir saniye izin isteyip fotoğraf karesini düzgün şekilde almaya çalştığımızı özetledik.” dediğimizde aynı kabalıkla,
“Elimdeki tepsiyi görmüyor musun? Ne kadar ağır.” diye ikinci kaba uslübuyla karşılık verdi. Daha başkaca şeyler söyledi söylendi. Dedim ya efendilik bizde kalmalı.
Şahsıma özel tarife olmadığını çok geçmeden anladık. Çünkü bu kişi benzeri şekilde başka kişilerede davranışlar sergiledi.
Aile terbiyesinin gereği, hanımefendilik gereği beyefendi diye hitap ediyorum. Sakın hakikat sanılmasın. Beyefendi sürekli olarak “Ben görevliyim, protokole servisten sorumluyum.” diyor. Hem vallahi hem billahi bu yaşıma kadar ben böylesi bir servisi ilk kez gördüm. Servis yapmak için başkalarının canını sıkmak ve onların görevine engel olmak başka nerede görülür acaba bilinmez.
Hepimiz görevimizi yapma çabasındayız. Ama maksadı aşmak değil. Her şeyden önce sorumluluğumuz ve bağlı olduğumuz kurum ya da kuruluşun prestijini düşünerek yani sorumlulukla hareket etmek durumundayız. AKÜ bizim üniversitemiz. Üniversitemizin prestijini gölge-leyecek her şeyden rahatsız oluruz. Kendini bilmez bu kişi maalesef kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan bir birimde görevli. Olaya şahit olan kişiler söz konusu beyefendinin bu mekanda “zorunlu görevlendirildiğini”, daha önce başkaca yerlerde de sıkıntı ve sorunlara yol açan sorunlu bir insan olduğu görüşünü aktardılar. Hatta bir öneri geldi. “Bu adam işkembe servisi yapsın.”
Onun da insana insanca yapılması gereken bir hizmet olduğunu paylaştık. Velhasılı kelam ilgili ve yetkili kişilerin insanlık dışı tutum ve tavırlar içerisinde olan vatandaşlara görev tanımını yapıp sorumluluğu hatırlatmasını istirham ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti