Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Ecer dikkat etmeli – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 10 Aralık 2013 Salı 02:00:00
  CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer seçimle ilgili çalışmalarnı hızla sürdürüyor. Ecer’in “dar sokak”taki parke taşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalar vatandaşın zihninde şimdiden yer etti.
Bilindiği gibi Ecer ve ekibi Bademli ve Hacı Yayha Mahalleleri arasında kalan Kenanoğlu Dar Sokak’ta yerinden sökülen parke taşlarının aylarca döşenmediğini dile getirerek, Belediye yöneticilerini göreve davet etmişti. Ecer’in bu açıklamasına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “Bilmeden konuşuyorsunuz. Orası sit alanı. İzin almadan dokunan Ağır Cezalık olur” içerikli bir cevap vermişti.
Ecer de geçtiğimiz günlerde aynı noktayı yeniden ziyaret ederek, yolun düzgün bir şekilde yapıldığını basın mensuplarına göstermiş, şu açıklamalarda bulunmuştu:
“Yaklaşık iki hafta önce burada yaşayan vatandaşlarımızdan bize bir yakınma geldi. Mağdur vaziyetteyiz dediler, işimize gidemiyoruz dediler. Hemen arkadaşlarımızla geldik buraya, vatandaşlarla görüştük. Hakikaten burada taşlar ortaya yığılmış, geçilecek patika gibi bir yer vardı. Yetkililere seslendik ve ‘Burada yaşanan sorunu çözün’ dedik. Hemen akabinde Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban, bir açıklama yaptı. Benim acemi olduğumu söyledi. ‘Bilseydi, Fen İşleri Müdürlüğü’ne telefon ederdi ve biz de derdik ki burası SİT alanıdır, buraya dokunan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanır derdik’ dedi. Biz burada bir sorunun olduğunu gördük ve çözülmesi gerektiğini düşündük. Buna benzer her mahallede kilitli parke yapılmış, bir tek burası böyleydi. Perşembe günü bir şey yapılamayacağı söylenirken, Pazar günü buranın taşları temizlendi. Altına kumu serildi, Pazartesi itibariyle de parkenin döşendiğini öğrendik. Bu noktada yöneticilere teşekkür ederiz, vatandaşların mağduriyetleri giderilmiştir. Keşke vatandaşlarımız sıkıntı çekmeseydi. Buraya dokunan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanır diye söylemişlerdi. Bizim o konuda bir suç duyurumuz olmayacaktır, sorunun çözülmesi bizi memnun etmiştir…”
Evet, Ecer’in konuya sorunun çözümüne odaklı, yapıcı eleştiriyle yaklaşımı vatandaşın zihninde yer etmişe benziyor.
***
Ancak, bize göre Dr. Mehmet Ecer’in dersine daha çok çalışması gerekiyor.
Bir doktora, dünyayı gezmiş, görmüş, geçirmiş birisine “ders çalışması gerek” diyerek biraz haddimizi aşıyor olabiliriz, ama biz dilimiz döndüğünce uyarımızı yapmakla yükümlüyüz.
Fatih Çetinkaya gibi Dr. Mehmet Ecer’i de yeni tanıdık. Yeni tanıdığımız birisi için “yüzde yüz iyidir” ya da “berbat birisi” gibi tanımlamalar yapmak yanlış olur. Dr. Ecer ile yaptığımız sohbette bize göre ayakları yere basmayan bazı konuların varlığına işaret etmek isteriz.
Örneğin sayın Ecer, Afyonkarahisar şehir merkezindeki trafik sorununu 15 günde çözeceği iddiasında. Sorunun kaynağında otopark sıkıntısının bulunduğunu, yol kenarlarına park eden araçlar kaldırıldığında sıkıntının kendiliğinden aşılacağını anlatan Dr. Ecer’e biz ve arkadaşlarımız “İyi de bu araçlar nereye park edecek? Kaldırmak kolay da alternatifi ne?” diye sorduğumuzda umduğumuz yanıtları alamadık ne yazık ki.
Dr. Ecer, yeni otoparklar yapılması gerektiğinden, bilimsel araştırmalara göre insanların elinde yükle yürüme mesafesinin 700 metre olarak belirlendiğinden, şehir merkezinde 700 metre aralıklarla yeni otoparklar yapılacağını anlattı. “Hocam, 700 metre aralıklardan vaz geçtik, şehir merkezinde 1 ya da 2 tane otopark yapacak alanı göremiyoruz. Bu iş nasıl olacak?” dediğimizde. “Bulunur canım. İcabında mevcut yolların bile altına otopark yapılabilir” cevabını aldık.
Konuyu daha fazla uzatmamak için, “Hocam 30 santimetrelik boru döşemek için yollar kazılıyor da kapatılıncaya kadar göbeğimiz zıngıldıyor. Bir de otopark yapmak için kazarsanız vay halimize. Ayrıca yolların altı şebeke yolu. Elektriği, Afjet’i, kanalizasyonu, suyu, Telekomu hep yer altında. Bu iş nasıl olacak?” şeklindeki sözlerimizi bu yazımıza sakladık.
Söylemler güzel ancak iş pratiğe döküldüğünde söylemlerdeki kadar kolay olmayacak.
Dr. Ecer’in bir diğer dikkat etmesi gereken hususun da “semboller” olduğunu hatırlatmak isteriz. Dr. Ecer, Gazlıgöl caddesini anlatırken, “Hanönü”, Kadınana caddesini anlatırken “Ambar caddesi”, Milli Birlik caddesi için “Mecidiye caddesi”, Ordu Bulvarı için “Ordu Caddesi” ve bizim anlayamadığımız bir nokta için “Keresteciler Sitesi” tanımlamalarını kullanınca şaşırdık. Afyonkarahisar’ın Belediye Başkanlığına soyunmuş bir kişi eğer şehri yeterince tanımadığını bu tür simgesel hatalarla ortaya koyarsa seçim sürecinde işi zor olacak demektir.
Siyasetin simgeler, sloganlar üzerinden yürütüldüğü ülkemizde “Çarıklı Erkan-ı Harp” diye de adlandırılan vatandaş kesimi Ecer’i böyle boş yakalarsa, tongaya düşürmesi oldukça kolay olur. Bizden hatırlatması…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti