Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

EĞRİLER, DOĞRULAR VE İSMAİL ÖZDİLEK

Emekli Albay hemşehrimiz İsmail Özdilek’in Afyonkarahisar için görüşlerini, düşüncelerini önerilerini içeren yeni kitabı yayınlandı. Geçtiğimiz günlerde İsmail Özdilek’in bu kitabıyla ilgili olarak geniş kapsamlı haberleri gazetemizde yayınladık. Bugün İsmail Özdilek ve onun fikirleriyle ilgili kendi görüşlerimizi aktarmak isteriz.
Emekli Albay İsmail Özdilek gönlü Afyonkarahisar sevdası ile atan gerçek bir yurtseverdir. Biz O’nu, TRT’nin muhteşem yapıtlarından “Kurtuluş” dizisinin çekimlerinde tanısak da, Afyonkarahisar kamuoyu onun ismini daha çok “Afyon havaalanı” mücadelesi ile duydu.
Biz lise yıllarında çömez bir muhabirken, TRT’nin Kocatepe sırtlarındaki tarihi çekimlerine tanıklık etme imkanı bulduk. Bu çekimler sırasında “Afyonlu bir Albay var, dizinin askeri danışmanlığını o yapıyor” bilgisini alınca merakımız arttı. “Kim bu albay, bir görüşebilsek” düşüncesindeydik ki, İsmail Özdilek albay biz Afyonlu gazetecileri buldu ve elinden gelenin çok üzerinde katkı sağladı. Kurtuluş dizisi Afyonkarahisar ve Türkiye tarihi açısından büyük önem arz ederken, Albay İsmail Özdilek’in askeri danışman olarak bu önemli projede yer alması da ayrı bir önem arz ediyordu.
Aradan geçen yıllar içerisinde Albay İsmail Özdilek Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görevini sürdürdü. Emekliliğinin ardından TEMA Vakfı ile işbirliği içerisinde Afyonkarahisar’da hatıra ormanları, yeşil alanlar oluşturulmasına katkı sundu. Sanat dünyası ile bağını hiç kesmeyen Özdilek Albay, mera ıslah çalışmalarından, demiryolu ile konteynır taşımacılığına kadar Afyonkarahisar açısından önem arz eden bir çok projenin içerisinde yer aldı. Afyonkarahisar’da yeni film çekimleri, sanatsal faaliyetler için hep çaba içerisinde oldu. Siyasette de yer aldı. Son olarak Kitap Festivali ve Okuma Haftaları ile gündeme geldi.
Albay İsmail Özdilek’in Afyonkarahisar için asıl önem taşıyan çalışması Altıntaş’a yapılan Zafer Havalanına karşı çıkması, bunun yerine Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması çalışmaları oldu. Tek başına bir sivil toplum kuruluşu gibi çaba gösterdi. En sonunda Afyon Havaalanına özel uçakla Afyonlu kafilesini indirerek, çabalarını mutlu sona ulaştırdı. Ne yazıktır ki, bu mücadele yetki sahiplerince göz ardı edildi. Uzun süren mücadelenin her safhası o dönemde gazeteniz Kocatepe’de yer buldu. Hatta o dönem Kocatepe’yi ve İsmail Özdilek’i “muhalif” yaftası yapıştırıp eleştiri oklarının hedef tahtasına oturtanlar oldu.
Bugün geldiğimiz noktada o günlerde Kocatepe’nin ve İsmail Özdilek’in ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış vaziyette. Her geçen gün bu haklılık yeniden tescilleniyor. Zafer Havaalanı üzerine yüklenen misyonu ne yazık ki yerine getiremiyor. Altıntaş’ta kuyuya atılan taş halen çıkarılabilmiş değil. Zafer Havaalanı ve dolayısıyla devlet zarar ediyor ama, havaalanını yap, işlet, devret modeliyle yapan şirket, kendisine sağlanan yolcu garantisi nedeniyle kâr üstüne kâr ekliyor.
Kütahya, Uşak ve Afyon için ortak kullanım amacıyla yapıldığı belirtilen Zafer Havaalanı’nın üç ilin halkından yeterince ilgi görmediği belirtilerek, vatandaş suçlanıyor şimdilerde. “Vatandaşın ilgi göstermesi” için fikirler üretiliyor. Oysa geçmişte savunulan da zaten buydu. “Olmaz, yanlış” denilen buydu. “Trilyonları Altıntaş’a gömmenin ne anlamı var, uçuş olacaksa işte Afyon havaalanı” deniliyordu. Maalesef anlaşılmadı, ya da anlamak istenmedi.
Görülen hayaller sonucu devletin trilyonları Zafer’e gömüldü, trilyonlarca liralık kaynak bu nedenle çarçur edilmeye devam ediliyor. Ve yine maalesef Afyonkarahisar havaalanı da kadük kaldı.
Altıntaş’ın taşı-toprağı altın oldu, işletmeci şirket köşenin köşesi oldu.
Kocatepe Gazetesi’ni, İsmail Özdilek ve onunla aynı görüşte olanları “muhaliflik”le suçlayanlar dahil, herkes bugün bu gerçeği görüyor. Tablo ortada. Çözüm yolları aranmaya başlandı ama, nafile.
“Zafer Havaalanı meselesi” gösterdi ki, her eleştiriye “muhaliflik” diye bakılmamalı; bizlerin işi “muhaliflik olsun diye muhalefet etmek” değil… Eğriye eğri, doğruya doğru demek…
Bu vesile ile 3. kitabına “Afyonkarahisar’da 1. İktisat Kongresi yapılmalıdır” ismini veren İsmail Özdilek Albay’a, Afyonkarahisar için “Eğriye eğri, doğruya doğru” diyebilmesi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar Askeri Havalanı’nın “Nato’nun esaretinden kurtulduğu”, sivil uçuşların Türkiye’nin en güzel pistlerine sahip Afyon havaalanına yapıldığı günleri görmek arzumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti