Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ERKEK ERKEĞE CİNSİ MÜNASEBET – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 13 Ekim 2010 Çarşamba 03:00:00
  Erkek erkeğe yapılan cinsi münasebet ise, zinadan daha ağır bir günahtır. İslam alimlerinin ifadesine göre böyle bir iş yapılırken, dünya hiddetinden zıngıldarmış.
Nitekim Enes b. Malik’in rivayetine göre Sevgili Peygamberimiz bu konuda şöyle buyuruyor:
“Erkek erkeğe cinsi münasebette bulunan kimse Cennetin kokusunu bile duyamaz, oysa ki, Cennetin kokusu beş yüz senelik uzaklıktan duyulabilir.” ( İ.Gazali, Mükş.Kulb./136)
Kelbi, “ Revnak-üt Tefsir “ adlı eserde der ki, “ilk erkek erkeğe cinsi münasebeti Lut kavmine öğreten İblis idi, onlara parlak yüzlü bir oğlan kılığında görünerek erkekleri kendisi ile cinsi münasebette bulunmaya çağırdı. Bu kışkırtma üzerine bazı erkekler onun üzerinden geçti. Böylece erkek erkeğe cinsi münasebet, aralarında pis bir alışkanlık haline geldi, her yabancı erkek ile aynı işi yapmaya koyuldular.
Bunun üzerine Cenâbı Hakk onları bu çirkin alışkanlıktan ve putlara tapmaktan vaz geçirmek ve Allah’a ibadete çağırmak için onlara Lut aleyhisselamı peygamber olarak gönderdi.
Hz.Lut onları,bu işten menetti. Kendilerini Allah’a ibadete çağırdı. Yaptıkları kötü işe devam ettikleri takdirde Allah’ (CC)ın kendilerini cezalandıracağını söyledi. Onlar bu sözleri hafife alarak ona:
“ Eğer doğru söylüyorsan, bize Allah’ın azabını getir” dediler. Başka bir çare kalmadığını gören Lut, Allah’a dua ederek kendisini bu sapıklara karşı mahcup etmemesini diledi ve Allah’a: “Ey Rabbim, bu bozguncular karşısında beni muzaffer kıl“ diye yalvardı. Bunun üzerine Allah (CC) göğe, o sapıkların üzerine taş yağdırmasını emretti, bu taşların her birinin üzerinde kimin üstüne düşeceği yazılı idi. İşte ayeti kerimede yağan taşlardan bahsedilirken “Rabbi’nin katında nişanlı“ deyiminin kullanılması, bu gerçeğin ifadesidir.
Söylendiğine göre Hz.Lut’un kavminden birisi, o sırada Mekke’de Harem-i Şerif’te ticaretle meşguldü. Bu sırada Harem-i şerif’te taş tam o adamın tepesine ineceği vakit araya giren melekler o taşa:
“ – Geldiğin yere dön, o adam şu anda Allah’ın himayesinde bulunuyor” dediler. Bunun üzerine geri dönen taş tam kırk gün havada asılı vaziyette kaldı, o adamın ticaretini bitirip, Mescid-i Haram’den çıkması üzerine hemen başının üzerine düşüp o adamı yok etti. Onların başına gelen hiç kimsenin başına gelmedi. Allah önce onların gözlerini kör etti, sonra da yurtlarını alt üst etti. Burada en büyüğü Sodom olmak üzere beş şehir vardı hepsi yerle bir oldu. Kur’an-ı Kerimde başında besmele bulunmayan “ Barae “ suresinde anlatılan ve afete uğramış olan yerler bu yerlerdir. Bu beş şehirde o zaman dört milyon insanın var olduğu rivayet edilmektedir. (İ.Gazali, Mük, Kulub/137 )

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti