Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

BİRAZ DURUN DA TEZ BİTİRELİM

Mehmet Şenkaya 20 Mart 2015 Cuma 02:00:00
  Hazım Bozca’nın Belediye Başkanlığı döneminde; Kadınana İlkokulu yanına kuruma gelir sağlamak için, küçük dükkânlar yapılır. Kirası için açık artırmaya çıkarılır. Tabi burası çarşının ortası, hareketli ve işlek bir yer olduğu için talep fazladır. İşyerlerine numaralar verilerek açık artırma başlar. Esnaf: hızlı, hırslı ve gergin. Zamana göre: 9.000, 10.000, 11.000, 12.000 TL. gibi astronomik sayılan rakam üzerine varan artışları gören Başkan Bozca: “Arkadaşlar dikkat edin! Hatırlatırım. Size mülkiyetini değil. Kiraya veriyorum ha! Ona göre artırın.” der.
Peygamberimizin yakın dostu Ebu Hüreyye: Hiçbir işinizde acele etmeyiniz. Acele şeytan işidir. Fakat şu 5 şeyde acele ediniz:
1.Size gelen misafiri doyurmakta
2. İşlediğiniz bir günah varsa onu tövbe etmekte
3. Vakti gelen namazı kılmakta
4. Evlenme çağı gelen evladınızı evermekte
5. Ölüyü defnetmekte acele ediniz.
Hastanede ameliyat masasında zaman zaman hastanın karnında makas, pens, neşter, pamuk, gazlı bez unutan cerrahları duyarız.
Hızlı araç kullanarak kendini ve yolcusunu ölüme götüren, maddi manevi zarara uğratan sürücüleri basında izleriz.
Makine ve iş kolaylaştıran araçlarla çalışırken sürat ve dalgınlık yüzünden yapılan hatalarla; can ve mal kaybına sebep olan el ayak hayat kaybeden işçiler biliriz.
İşlenen suçun detayını araştırıp, incelemeden karar veren yargıçlar: Acaba, verdiği cezadan ve zarardan doğan kul hakkını nasıl öder.
Zamanımızda borsadaki alım satım işlerinde acele verilen kararlar büyük para kaybı; iflasa hatta intihara sebep olabiliyor. Mal canın yongası.
Yapılan projeler de öyle; her hata her zaman düzeltilmeyebiliyor. Mesela: Belediye Çarşısı arkasında yapılan bina öndekiyle birleştirilmeliydi. Büyük hata yapıldı. (Satıldı. Mülkiyeti özel) ama çarşı, metruk. Milli servet.
2. Yonca altı Camii arkasına yapılan bina da yanlış. Hem caminin görüşü kapanıyor hem çevresindeki esnafı sıkıyor. Şimdi, kim girecekse; Belediye kiraya vermeye çalışılıyor. Ticaret ve işyeri mekânı, açık ve serbest olur. “Danışan dağ aşmış; danışmayan yolda şaşmış” Burası yıkılıp, üstü oturma bankları olan, havuzlu, fıskiyeli, çiçekli, yeşil alan. Altı; tuvalet ve otopark kalabilir. Bu tip projeler Hükümet Meydanı gibi yarışma ile değil, bilge kişilerle istişare edilerek gerçekleşir.
Ziya Paşa Meşhur Öğretici Beytinde: Tiz reftar olanın payine damen dolaşır / Erişir menzil-i maksuduna aheste giden
(Aceleyle yürüyenin eteği ayağına dolaşır./ Yavaş giden hedefine ulaşır.) der. Halk dilinde: “Acele işe şeytan karışır”, “Acele eden ecele gider”, “Çok sürat felakettir” sözleri de boşa söylenmiş sözler değildir.
İşinde acemi olan gençlerin işlediği hataları ve zaman kaybını önlemek için bir büyüğün “Biraz durun da tez bitirelim” sözü unutulmamalı.
“Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi.”
Cumanız Mübarek olsun. Allah’a Emanet olun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti