Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Çelişkiler

Atalarımız ‘Büyük lokma ye, büyük söz etme’ demiş. Atalarımızın her sözünde ayrı bir hikmet var, her sözü inci tanesi gibi.
Meselâ ben olsam, ‘Afyonkarahisar’da 3 milletvekili çıkaramazsak istifa ederim’ demezdim. Hakikaten başında bulunduğum teşkilat 3 milletvekili çıkaramadı mı, sözümün arkasında durup kim ne derse desin istifa ederdim.
Meselâ ben olsam, ‘Paramız yok, gerekirse patpatlarla seçim çalışması yapacağız’ demezdim. Desem bile, patpatla seçim çalışmasını, bir kereliğine göstermelik olarak basına servis ettirmezdim. Her milletvekili adayına patpat zorunluluğu getirirdim.
Meselâ ben olsam, ‘Şehitlerimiz yüreklerimizi yaktı. Biz bu nedenle müzikli seçim propagandası yapmayacağız’ demezdim. Bunu demek için teşkilatın bütününe hâkim olmak zorundasınız. Şu günlerde ‘Yapmayacağız’ denilen müzikli progpagandalar yapılıyor.
Kime soracağız bu durumu?
‘İstifa ederim’ dedikten sonra en azından bir açıklama beklediğimiz yöneticilerden mi bir beyanat alacağız?
Büyük sözler söyleme isteği sadece bir yöneticiye mahsus değil. İktidar partisinin gösteriş ve para hırsı içinde olduğunu dile getiren muhalefet partilerinin birinci sıra adaylarında da beşinci sıra adaylarında da ‘kırmızı plaka’ isteği gözlemleniyor. Adaylar, daha adaylık sürecinde ‘kırmızı plaka’ taktırıyor araçlarına. O zaman iktidar partisini neden eleştiriyorsunuz ki? Hani ‘makam ve kırmızı plaka’ peşinde koşmuyordunuz?
Herkesin, her adayın istekleri, hayalleri olabilir; ama o zaman madem dürüst olalım. ‘Benim hedefim kırmızı plaka’ demek, ‘Biz kırmızı plaka meraklısı değiliz’ deyip de araçlara kırmızı plaka taktırmaktan daha dürüst bir davranış.
1 Kasım süreci ge��ip gidiyor.
Mühim olan bir sonraki seçimlerde çelişkilere düşmemek, yerine getirilmeyecek sözler vermekten kaçınmak.
Zor mu?

MERKEZ PARTİSİ
GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR
Merkez Partisi’nin varlığından haberdardık; ama İhsaniye’nin akılda kalan tek kaymakamı, Bitlis Vali Yardımcılığı’ndan ayrılarak siyasete giren Ömer Faruk İlhan’ın ‘Bürokratlar istifa etsin’ çıkışından sonra daha çok araştırır olduk. Ömer Faruk İlhan, Merkez Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı görevinde. Tanıdığımız gibi, fikri ile zikri bir. Ömer Faruk İlhan, Merkez Partisi için büyük kazanımdır. Öyle görülüyor ki Merkez Partisi, 1 Kasım’daki erken seçimde değil, uzun vadede Türkiye’de yönetecek kadroyu kurmak için yola çıkmış.
Hayırlı, uğurlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti