Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

MEB yeni öğretim yılına hazır mı?

Kocatepe Gazetesi 7 Ağustos 2014 Perşembe 03:00:00
  Sayın valim, size müteşekkirim bir Afyonlu, bir eğitimci olarak. Sizden istirhamımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ara sıra ayar çekmeniz. İnanın çok faydası olmuş. Biraz da olsa silkinmişler, Devlet adabından bahseder olmuşlar. Allah sizden razı olsun.
Ağustos ayı öğrenci ve veliler için çok önemli bir aydır aslında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün buna hazır olması beklenir. Ama ne bir çalışma var, ne de okul yöneticileri ile istişare toplantıları var. Veliler çocuklarının ellerinden tutmuş, okul okul geziyorlar. Kafalarında o kadar çok soru var ki, cevap verecek muhatap bulamıyorlar. Bakanlık her şey açık ve net diyor. Okullar ise bakanlıktan cevap bekliyoruz diyorlar.
Allah aşkına bu cefa neden? Milli Eğitim Müdürlüğü neden bilgilendirme yapamaz.
Ben söyleyeyim, adamların derdi koltuk kapma kavgasına dönüşmüş, kim müdür yardımcısı, kim şube müdürü, kim muhatap belli değil. Akraba şube müdürlerini toplamışlar bir odaya, o ondan güç alma diğeri ahkam kesme derdinde, ama icraat yok.
Çünkü eğitimde başarısız bir tablo çizen ilimiz, kendisini bekleyen dağ gibi sorunların farkında bile değil. Yeni öğretim yılına sayılı günler kaldı. Uyanın beyler..
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün acizliğine bakın; yeni atanan şube müdürüne yer bile gösteremiyorlar, bu oda senin, ya da bu masa senin diye. Müdür yok herkes kendi sorununu çözmek zorunda. Yeni atanmış şube müdürü yer olmadığı için, kendini dışarıda oturacak bir yer arıyor. Eğitim uzmanları da öyle ne görevleri belli, ne de sorumlukları belli, arayan yok, soran yok haliyle onlar bana göre oranın hür generalleri…
İçlerinde ne değerler var, neden faydalanmazlar, yetki vermeyin ama proje üretin ve projelerin sorumluluğunu verin. Ya da yeni başlayan şube müdürü ve Müdür yardımcılarına eğitim verdirin. Bırakın devlet adabını öğrensinler.
İşte size çok çarpıcı bir soru:Milli Eğitim Müdürlüğü önünü ne kadar görebiliyor?Bırakın 2-3 yıl sonrasını, fazla uzağa gitmeden 10-15 gün sonrayı görebiliyor mu?Sizi bilmem ama ben bu konuda çok da iyimser değilim.Yanılan keşke biz olsaydık.Oysa ortada öylesine çetrefil konular var ki, Müdürlüğün bu konuda ne yapacağını öğrenmek mümkün değil.Çünkü kendileri de bilmiyorlar… (Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti