Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE SKANDAL….. BUNUN ADINA AYMAZLIK DENİR

Kocatepe Gazetesi 14 Şubat 2014 Cuma 02:00:00
  Merkezde tüm ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenler ile ilkokullarda birer sınıf öğretmeni 12 Şubat 2014 tarihinde yarım gün ders yapmadı. Neden mi? İl Milli Eğitim Müdürü rüyasında görmüş, rüyasını Vali Bey’e anlatmış, o da hayra yormuş ve okulları sadece Afyonkarahisar’da yarım gün tatil etmişler.
Yaklaşık 1000’e yakın öğretmeni Kocatepe Üniversitesi’nde toplamışlar. Amaç genişletilmiş zümre toplantısı yapmak. Hani seminer, konferans olsa diyeceğim ki neden olmasın. Dikkat edin; Zümre toplantısı yapmak için.
Aynı branştan 140 öğretmeni bir salona toplayacaksın, başına bir akademisyen vereceksin, bu okullarda öğretmen değil, Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinden bihaber, ölçme değerlendirme ilkelerinden bihaber, okulların işleyişinden bihaber bir akademisyen bu zümreye başkanlık yapacak. Yaptı da…..
Ne oldu, tüm öğretmenler isyanda; “Bu kadar da olmaz, rezillik, kepazelik biz akademisyenlerimize karşı değiliz ama bize verecekleri hiçbir şey olmadığı gibi on binlerce öğrencinin dersleri aksadı.”
Zümre toplantıları düşüncesi güzel, ama içi bomboştu.
Üstelik o kadar öğretmeni oraya toplayacaksın, onlara öğretmen olmanın onurunu yaşatmadığın gibi onurunu kıracaksın. Kendi öğrencisi çiçeği burnunda akademisyen zümre başkanlığı yapacak, daha doğrusu yapamayacak.. Anlaşılır gibi değil…
Tüm öğretmenler özel araçları ile toplantıya katılmak için yola çıktılar, trafik sorunu başlarına bela oldu. Yolda zincirleme kaza geçirdiler. Tabi bu sizin sorununuz değil, araçlarını park edecek yer bulamadılar bu da sizin sorununuz değil.
Doğrular, yanlışlar öylesine karıştı ki, neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayabilmek artık hiç de kolay değil. Doğru olan, Çarşamba günü gerçekleştirilmeye çalışılan sözde genişletilmiş zümre toplantısı mı? Yoksa birilerinin rüyası mı?.
İl Milli Eğitim Müdürü ha bu gün alacaklar, ha yarın alacaklar diye koltuk derdinde. Bunun için etkinlikler yapmalı, gündemde kalmalı…
Ekonomiyi, siyaseti, dış politikayı, sporu, magazini diğer arkadaşlar tartışsın. Bizim işimiz eğitim, bilim ve çocuklarımız.
Eğitim ve bilim ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacak noktadaysa, çocuk ve gençlerimiz de daha mutluysa, işler iyi gidiyor demektir. Yok eğer, hemen her gün farklı sorunlarla karşı karşıyaysak, işte o zaman, ne olup bittiğini sorgulamamız gerekiyor.
Biz, Sayın Milli Eğitim Müdürü ve çevresindekiler mesajlarımızı anladı sanarak yazılarımıza ara vermiştik. Ancak, siz hala bu kurumun ciddiyetini anlayamadıysanız. Biz yazmaya devam ederiz. Üniversiteye kadar giden ama umduğunu bulamayan öğretmen adına İl Milli Eğitim müdürüne sormak isteriz.
Sizin gerçekteki amacınız neydi?
İl Milli Eğitim müdürü yaptığı her toplantıda gazetelerde çıkan haberlerden rahatsız olduğunu söyleyerek, bu haberleri kim sızdırıyor diye ilçe müdürlerini, okul müdürlerini ve dairedeki personeli sorguluyormuş.
Hadi hayırlısı, Sayın valim sizin Afyonkarahisar’da eğitimde başarıyı yakalamak için her türlü desteği verdiğinizi ve vereceğinizi biliyoruz. Ama genişletilmiş zümre toplantısı nasıl yapılır, kim bu toplantıya başkanlık edebilir, yönetmelikte açık ve net yer verilmiştir.
Olan yine Afyonkarahisar’daki eğitime, çocuklarımıza oluyor. (Bir eğitimci)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER