Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MİLLİ EĞİTİM NEREYE KOŞUYOR?.. – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 10 Temmuz 2014 Perşembe 03:00:00
  Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin Yalçın 1 Temmuz 2014 tarihli Anahaber Gazetesine verdiği beyanatında Afyonkarahisar’daki Öğretmen Lisesinin; Fen Lisesine ya da Sosyal Bilimler Lisesine dönüşmesini istediklerini fakat bakanlığın ilimizde 3 tane Fen Lisesi olduğundan dolayı talebin kabul edilmediğini direk Anadolu Lisesine dönüştüğünü, okula isim talep edildiğini, kendilerinin de Prof. Dr. Kamil Miras’ın ismini önerdiklerini, Anadolu Öğretmen Lisesi isminin Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi olduğunu belirtmişti. Ülke genelinde alınan bir karardı, buraya kadar her şey güzel.
Peki şimdi ne oldu, kim kıvırıyor?
Müdür Bey, geldiği günden beri istikrarsız bir tutum sergiliyor. Kurum içersindeki müdürlerin bile “Kendileri böyle dedi ama biraz sonra değişir. Güvenmemek lazım.” Sözleri bir yerlerden icazet alınmadan bir iş yapılamadığı intibaını oluşturuyor biz eğitimcilerde. Bu konuyla ilgili olarak da “Yine aynı şeyi yaptılar, yine kıvırdılar” demek istemiyoruz.
Kendileri bakanlığa Anadolu Lisesi yerine İmam Hatip Lisesi olarak dönüştürmeyi teklif ettiklerini hiç de çekinmeden söyleyebiliyorlar.
***
Burada başka bir noktaya bakmak gerekir. Ne yazık ki toplumumuz ciddi bir zihinsel travma yaşıyor. Pişkinlikle yalan söyleyenler itibarlı. Halk yığınları kim ne kadar çok yalan söylüyorsa ona inanıyor, ona güveniyor. Doğruları gerçekleri anlatanlara, kimse inanmıyor itibar etmiyor. Peki ama neden?
Birçok insan; din’i değerleri alaya aldığı veya istismar ettiği için gıybet değil, tersine tenkid edildiğini unutarak dedikodu yapıldığını ileri sürüyor.
Eleştiri ve gıybet ayrı ayrı şeylerdir. İnsanın haklı konularda eleştirmesi ve gerçeğe davet etmesi bir hak olduğu gibi, aynı zamanda bir ödevdir.
Bizim eleştirimiz; insanın eylemlerine, sözlerine veya ortaya koyduğu ürün ve hizmetlere yöneliktir.
***
Sayın Milli Eğitim Müdürü! Temsil ettiğiniz makamı ne hallere soktunuz? Yazıktır, temsil ettiğiniz camia saygın bir camiadır. İnsanları yalanla kandırmak bu saygınlığa ve öğretmenliğin itibarına zarar vermez mi? Biz temsil kabiliyetinden de vazgeçtik, hiç olmazsa doğru işi yapamıyorsanız, işinizi doğru yapın.
Afyonkarahisar ilinde sizin görev süreniz de dahil son dönemde eğitim geri gidiyor. Ama siz kadro alabilme adına yanlış üzerine yanlış yapıyorsunuz. Afyonkarahisar’da mükemmel bir okul kültürünü yıkıyorsunuz. İlin başarısına katkısı olan okulu dağıtarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Orada bulunan öğretmenleri tutabilecek misiniz? Bir şekilde tüm kadroyu dağıtacaksınız. Amacınız bu ise doğru yoldasınız.
İlin İleri gelenleri siz bari bu işlere sessiz kalmayın. Bırakın şahsi işlerinizi, geleceğinize, gençlerimize başarılı olan kurumlara sahip çıkın.
Sayın belediye başkanı sizi her zaman takdir etmiş bir kişi olarak size sesleniyorum. Siz el verin halkınıza, başkanı olduğunuz ilinizin başarılı okulu Anadolu Öğretmen Lisesinin yazık edilmesine karşı çıkın.
Sayın valim, eğitime ne kadar önem veriyorsunuz? Görmek istiyoruz. Tüm eğitim camiası ve Afyon halkı şaşkınlık içersinde……
Nedir bu Allah aşkına, biri bir cevap versin, bir örnek göstersin. (Bir eğitimci)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER